algo de nubes
  • Màx: 14.33°
  • Mín: 7.77°
14°

Els sindicats fixen divendres com a límit per evitar la vaga d'Aena

UGT no secunda la mobilització als aeroports durant la Setmana Santa

Els sindicats Comissions Obreres i USO han donat un termini que finalitza divendres a Aena i la Comissió Executiva de la Comissió Interministerial de Retribucions (Cecir) perquè donin via lliure al conveni signat el 18 de desembre i que encara no és vigent davant la negativa de l'Administració a ratificar-lo. El portaveu de CCOO a Aena a nivell estatal, José Luis Carrasco, informà que divendres finalitza el termini per presentar el preavís de vaga amb l'objectiu que la mobilització es perllongui durant tota la Setmana Santa.

Aquesta vaga, en cas que el conveni d'Aena no es desbloquegi, afectarà uns 10.000 treballadors, dels quals aproximadament 1.000 estan a les Balears, a més de 42 aeroports i cinc centres de control. Carrasco explicà que el passat juliol la mateixa Cecir donà el vistiplau al conveni «i des de llavors, no s'ha afegit ni un euro a l'acord que subscrigueren ambdues parts». Carrasco culpa el Ministeri d'Hisenda, «que es troba darrere la Cecir, per vedar el conveni sense que sapiguem quines són les raons».

Carrasco culpabilitzà de les possibles conseqüències de la mobilització la pròpia administració, i recordà la situació de crisi que afecta el turisme. «Sabem que la Direcció General d'Aena està fent les gestions necessàries per evitar el conflicte, mentre que nosaltres pensam que aquesta baralla entre ells és una provocació». El responsable del sindicat USO a Aena, José Pascual, criticà que «una tercera part aliena a la negociació vulgui modificar els acords». Pascual situà aquests suposats canvis en els aspectes més importants de l'articulat del conveni, com ara el nou catàleg de categories professionals i les retribucions.

Per la seva part, UGT ha anunciat que no secundarà la mobilització, ja que no signà aquest conveni el passat desembre. En un comunicat, el sindicat assenyala que si el Ministeri d'Hisenda no aprova l'acord, exigirà la convocatòria de la Mesa de Negociació. La Unió General de Treballadors responsabilitza la Direcció de Recursos Humans d'Aena, «que ha donat proves manifestes d'incompetència per conduir la negociació col·lectiva».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.