algo de nubes
  • Màx: 18.58°
  • Mín: 8.69°
18°

L'acusació del cas Formentera vol que el jutge suspengui la instrucció

Considera que el TSJB pot envair competències del Tribunal Suprem

L'acusació del cas Formentera ha demanat al magistrat Antoni Monserrat que suspengui la instrucció en el Tribunal Superior mentre no resolgui la qüestió de competència plantejada pel fiscal en cap, Antonio de Vicente Tutor, en l'escrit del 25 de febrer, en el qual demanà la imputació del ministre Jaume Matas i la diputada Rosa Estaràs. La Fiscalia també sol·licità que elevàs la causa a la Sala Segona del Tribunal Suprem amb una exposició raonada com a pas previ a la finalització de la instrucció en el TSJB.

Segons l'escrit lliurat dilluns passat per l'acusació al magistrat Monserrat, fins que aquesta petició no es decideixi, s'ha de suspendre la instrucció a Palma perquè, en cas contrari, suposaria envair competències del Tribunal Suprem en cas que es resolgués favorablement la sol·licitud del Ministeri Fiscal. Per aquest motiu, a més de la instrucció, demana que se suspenguin també les diligències acordades fins al moment i que no s'hagin realitzat. L'acusació respon a l'escrit presentat per l'advocat de la defensa, Rafael Perera, en el sentit que les emigrants Paulina Riera i Inés Sapriza declarin a Palma davant el TSJB. Segons l'advocada Ascensió Joaniquet, aquesta «posició, diametralment oposada a la nostra respecte de la instrucció, ens sorprèn i no podem evitar sentir-nos preocupats».

D'acord amb les argumentacions de Joaniquet, si la representació de Miquel i Maripau Segura afirma que està fent gestions directes amb les persones que han de declarar com a testimonis, «haurem de demanar-nos quin és el caràcter de la relació amb els testimonis esmentats i fins a quin punt aquesta relació pot interferir en la seva declaració». L'acusació assumeix sentir-se «desconcertada» per aquestes gestions que impliquen el desplaçament des de Sud-amèrica de les emigrants, «amb les despeses que per elles representa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.