muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.07°
12°

Els alcohòlics i toxicòmans tornen a prendre la plaça de les Columnes

Els veïns estan atemorits per l'augment de la manca de seguretat

La reforma de la plaça de les Columnes no ha aconseguit acabar amb una de les seves principals problemàtiques, la instal·lació en el seu mobiliari urbà de nombrosos toxicòmans, alcohòlics i rodamons que impedeixen el gaudi de la plaça per als veïns de la contrada. Segons explicaren a Diari de Balears veïns de la zona, «després de la inauguració i en els mesos d'estiu la plaça va ser un lloc molt agradable, del qual tots vàrem poder gaudir. Hi havia molta de vigilància per part de la Policia i es podia venir a prendre la fresca ben tranquil·lament, però ara ja tornam a estar com abans, la gent ve aquí a beure i a punxar-se, i la plaça és un lloc perillós».

De fet, just a la posta de sol són molt pocs els qui s'atreveixen a creuar-la. Malgrat que el camí més curt per als vianants sigui passar pel mig de la plaça, «preferim fer la volta, per por a qualsevol mena d'ensurt». La manca de seguretat ha augmentat en els darrers dos mesos. Una bona part de culpa la té el progressiu desmantellament del barri xinès de Palma i el trasllat dels ambients marginals cap a la perifèria. Algunes prostitutes han trobat feina en els locals del carrer Joan Bauzà, i les seves parelles, en molts de casos toxicòmans, les esperen a la plaça durant tota la jornada laboral d'aquestes dones.

Una de les conseqüències directes d'aquesta manca de seguretat s'ha traduït en la utilització de l'espai de la plaça. Quan aquestes persones no hi són, els veïns sovint no poden ocupar el mobiliari urbà perquè està molt brut. «Tot i això, no tenim queixes del servei de neteja. Fan molta de feina, però si aquestes persones vénen després i embruten els bancs o els empren per dormir, no hi podem fer res», asseguren.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.