algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
21°

La caravana de dones atacà la violència

Els actes tingueren lloc a Sant Joan, Vilafranca i Santa Maria

40210

Les dones de Mallorca prengueren la Part Forana per manifestar-se en contra de la violència domèstica. Més de 50 cotxes partiren de Palma per després concentrar-se en un acte a Sant Joan, on esperava un grup de dones del poble format ara fa un any baix el lema «Ser dones del segle XXI». L'acte, organitzat pel Lobby de dones de Mallorca, va comptar amb la participació de l'associació Themis i de diferents col·lectius feministes procedents de diversos pobles de Mallorca.

La Caravana contra la violència domèstica compleix enguany la cinquena edició, i el seu objectiu és explicar directament a les distintes poblacions de Mallorca les particulars circumstàncies que es donen quan les dones són víctimes de maltractaments. La finalitat és fer una feina de prevenció i d'informació, així com cercar la complicitat de tota la població perquè ningú no quedi callat si coneix qualque acte de violència contra les dones.

Els mateixos actes es varen dur a terme a les poblacions de Vilafranca i de Santa Maria. Les dones varen celebrar un dinar multitudinari al restaurant El Cruce. Les integrants del Lobby de dones de Mallorca y Themis oferiren tota mena de publicacions que expliquen tant la part jurídica, com els llocs on poden acudir les dones maltractades.

Les feministes informaren sobre la necessitat de denunciar els casos de maltractament, tant per part de les persones que els pateixen, com per part de les que coneixen situacions d'altres dones que no s'atreveixen a denunciar.

Terrorisme

Les dades sobre dones que moren en mans del seu company sentimental són esgarrifoses. L'any passat, concretament, moriren més dones en mans dels seus marits "un total de 70", que persones en atemptats terroristes. Però els polítics no mouen cap manifestació, ni minut de silenci, ni marxes per aquest tipus d'assassinats, però sí que ho fan quan en toquen un dels seus. És hora de canviar el món.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.