algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

Les tendes de l'empresa resten fora de la suspensió de pagaments

La regulació de feina pot continuar el seu curs per a aquests empleats

Tendes de Manacor, SL, una subempresa de la marca perlera Majorica, no ha presentat la suspensió de pagaments, la qual cosa vol dir que continua vigent la regulació de feina sobre els treballadors de les botigues. D'aquesta manera, la sol·licitud de suspensió de pagament que presentà Majorica davant dels jutjats de Manacor dimarts passat no afecta les tendes, constituïdes legalment amb el nom de Tendes Manacor, SL. Es tracta d'una societat unipersonal i independent de la fàbrica i taller de joieria, així que disposa d'un NIF diferent de la resta d'empreses de la marca perlera i, de fet, les nòmines es paguen amb els beneficis que s'obtenen de la venda a les botigues.

El personal laboral de les tendes pot quedar, d'aquesta manera, exempt de la paralització de l'expedient de regulació de feina i el preacord que se signà el mes de gener passat entre comitès, sindicats i accionistes, roman vigent per a tots aquests treballadors. Una de les incògnites que es planteja a partir d'ara és que els empleats de les tendes haurien de percebre el total del seu salari en comptes del 50 o 25 per cent que han cobrat aquests darrers dies sobre el total de la nòmina del mes de febrer.

Des que tragueren Montse Ferrer com a administradora de les tendes, el personal desconeix qui és ara l'administrador i ningú no pot controlar les entrades i sortides de diners que es facturen a les botigues. Només existeix un apoderat que s'encarrega del pagament de factures i nòmines. D'altra banda, aquest diari ha pogut saber que des del mes de novembre no s'han pagat els creditors de tenda i s'especula que si no s'han pagat els deutes, que ascendeixen als 420'708 euros, aquesta subempresa podria presentar també la suspensió de pagament. La incertesa de Majorica ha provocat nombrosos casos d'empleats amb crisis nervioses que s'han posat en tractament mèdic al centre de salut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.