algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

Els agranadors i femeters d'Emaya rebran 54 euros més en cada nòmina

L'empresa i els treballadors llimaren les seves diferències en una llarga reunió al Tamib

Els agranadors i femeters d'Emaya (secció de Medi Ambient de l'empresa) cobraran 54 euros mensuals més en cada una de les setze pagues que perceben cada any. Així es va acordar ahir a la seu del Tribunal de Mediació i Arbitratge de les Illes Balears, després de sis hores i mitja de reunió entre el comitè de vaga i l'empresa, representada per la presidenta Maria Crespo i el cap de personal, Salvador Gil. Les dues parts varen sortir molt satisfetes de la trobada, especialment els treballadors, que han aconseguit els doblers que els equiparen amb la secció d'aigua, segons el conveni signat a principis del 2000.

La reunió es va allargar molt perquè en els redactats de l'acord els assessors de les parts sempre hi trobaven serrells que s'havien de llimar, operació que va ser molt laboriosa i que va acabar de realitzar-se de cap al final de la trobada entre les parts. La vaga que els treballadors tenien convocada amb caràcter indefinit per a la propera Setmana Santa va ser desconvocada. Els agranadors i femeters foren informats dels resultats de la reunió al Tamib en una assemblea que va començar a les onze de la nit a les instal·lacions de l'empresa a Son Pacs.

Segons varen explicar fonts dels sindicats «amb la signatura d'aquest acord es dóna per conclosa l'equiparació salarial pactada l'any 2000, tot això sense perjudici de les possibles reclamacions individuals que puguin plantejar-se al respecte». Així mateix, les dues parts es varen comprometre que el proper conveni col·lectiu a negociar tendrà una durada de dos anys i serà signat abans del proper 31 de desembre. En cas contrari es paralitzaran les negociacions fins al proper 1 de juliol de 2003».

Un altre dels punts d'acord als quals s'ha arribat en el Tamib és que l'empresa es compromet a no prendre cap mena de mesura sancionadora derivada del present conflicte, en el qual els representants dels treballadors varen mantenir un tancament de set dies a la sala de juntes de l'empresa, i, a part d'això, aquests es manifestaren tots els dies davant les instal·lacions d'Emaya i feren sonar els clàxons dels camions en solidaritat amb els companys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.