algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Un grup de treballadors de Gesa es tanca 24 hores dins es Murterar

Els operaris denuncien manca de personal i de seguretat al recinte

Els membres del comitè de centre des Murterar es varen tancar ahir a les instal·lacions de la central de Gesa, per tal de reivindicar importants millores laborals. Els representants dels treballadors denuncien que la manca de «personal i de manteniment de les instal·lacions posen en perill la seguretat dels treballadors i la qualitat del servei». Els sis membres del comitè de la central encetaren el seu tancament de 24 hores a les vuit del matí, sumant-se així al tancament que protagonitzen des del passat 5 de febrer els seus companys de la central generadora d'Eivissa.

«Els problemes pels quals protestam són comuns a tots els centres de generació de les Illes», asseguren. Els membres del comitè manifesten que «la política de reducció de despeses i personal que du a terme l'empresa afecta el manteniment de les instal·lacions i les condicions laborals de seguretat dels seus treballadors. També varen denunciar la «falta d'interlocutors vàlids del grup Endesa a Balears per posar remei a aquests problemes i la intenció d'Endesa d'individualitzar les condicions laborals de cada operari.

El director des Murterar, Jaume Ribot, negà rotundament que hi hagi falta de personal i de manteniment a la central i va atribuir les protestes a divergències en la interpretació de l'acord marc d'Endesa que regula a l'àmbit estatal les condicions dels treballadors. «Els problemes es redueixen a millores salarials», va dir Ribot, qui va destacar la voluntat de l'empresa de dialogar i d'arribar a un acord. És previst que avui migdia es faci una assemblea de treballadors des Murterar per decidir les futures accions a emprendre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.