algo de nubes
  • Màx: 19.41°
  • Mín: 9.02°
18°

Celestí Alomar critica el canviant tarannà del PP envers l'ecotaxa

L'Ajuntament pretén aplicar un impost als banyistes del Trenc

El PP està en contra de l'aplicació del polèmic impost de l'ecotaxa que impulsa el Pacte de Progrés. No obstant això, l'equip de govern de l'Ajuntament de Campos, PP-Unió Campanera, està disposat a aplicar el seu propi impost als banyistes de l'arenal del Trenc no empadronats al municipi del Migjorn. Davant aquest tarannà diferent que exhibeixen polítics conservadors, el conseller de Turisme del Govern de les Illes Balears, Celestí Alomar, es va mostrar ahir un tant irònic, tot criticant «l'esquizofrènia» del PP i afirmà que «s'haurien de posar d'acord».

Mentrestant, per la seva banda, el batle de Campos, Andreu Prohens, va manifestar a aquest diari que l'esmentada intenció d'aplicar la taxa ja es va promoure fa uns anys, però malgrat tot no es va materialitzar. Ara, segons el primer edil, «existeix una ordenança que ens permet dur a terme aquest objectiu i de fet, els informes que tenim ens indiquen la viabilitat de la taxa. Sempre cal deixar ben clar que els residents a Campos queden exempts del pagament d'aquest impost.

Prohens va detallar que la taxa aniria d'un a tres euros per cada banyista, i es cobraria en els camins i vies d'accés a aquesta platja tan visitada. El batle va afegir que la taxa ja es podria aplicar aquesta mateixa temporada, encara que l'Ajuntament està pendent de les finalitats de l'ecotaxa del Govern. En aquest sentit, va matisar que «si l'Executiu autonòmic destina compensacions a Campos per preservar les zones protegides, la Sala no aplicarà l'impost municipal». Tanmateix, a hores d'ara els governants locals estan a l'espera del destí final dels beneficis de l'ecotaxa que fixi el Govern. No obstant això, el batle Prohens anuncià que sol·licitarà audiència amb el president Antich.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.