algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

El PP vol interrogar Mesquida sobre el cas del «fems fiscal»

Ortea diu 'inútil' al Govern per llençar documents al contenidor públic

El grup parlamentari popular (PP) ha demanat la compareixença al Parlament del conseller d'Hisenda del Govern balear, Joan Mesquida, perquè expliqui el cas de llençament de fotocòpies de documents fiscals dels contribuents en contenidors de fems a la vista del públic, segons va avançar José María González Ortea, portaveu del PP a la Cambra.

Centenars de fotocòpies de documentació fiscal sobre els pagaments realitzats per la taxa fiscal sobre el joc varen aparèixer dimarts en un contenidor del carrer Palau Reial de Palma, just davant de la Conselleria d'Hisenda i de l'edifici que allotja també un departament de la Conselleria d'Interior. Les fotocòpies aportaven, principalment, documentació fiscal sobre el pagament de la taxa fiscal sobre el joc i revelava dades com el nom, el número d'identificació fiscal, l'adreça i la quantitat a pagar dels contribuents, propietaris de màquines recreatives. Entre la paperassa hi havia tanbé llistats de persones admeses i no admeses en les proves d'oposició a funcionari de la Comunitat Autònoma.

Per González Ortea, «la impressió que tenc sobre el tema és la que desgraciadament tenc d'aquest Govern. L'Executiu és poc fiable. El Govern té l'obligació per llei de custodiar les declaracions dels ciutadans. El fet d'haver llençat centenars, milers de documents a un contenidors demostra que, a més de ser uns perfectes inútils, ni tan sols garanteixen confidencialitat. És el súmmum. Si els ciutadans decideixen fer la declaració al Govern, resulta que no tenen garantida la seva confidencialitat».

Precisament, el Govern va admetre que les fotocòpies de la documentació provenia de l'administració autonòmica, amb quasi tota seguretat d'un departament de la Conselleria d'Interior. Per González Ortea, aquest fet «requereix una reclamació al Parlament. No sabem si ens deu explicacions el conseller d'Hisenda o el d'Interior, Josep Maria Costa. És difícil saber a quin inútil li pertoca donar explicacions, a nosaltres i a la ciutadania. En principi, com que els documents s'han trobat davant la Conselleria d'Hisenda, demanam primer la compareixença de Mesquida i després ja veurem si pertoca la de Costa». González Ortea va afegir que la petició de compareixença la registraran entre «avui o demà "per ahir o avui».

La nova dimensió
El dia de la troballa va sorprendre el fet que dades fiscals dels contribuents del pagament de la taxa del joc estiguessin a la llum pública, però el Govern va descartar que aquestes dades estiguessin protegides per la Llei general tributària. Ara, en recordar el PP que el Govern està obligat a custodiar els documents, els conservadors li volen donar una dimensió si més no interessant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.