algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

La defensa de Mato demana l'arxiu «total i lliure» del cas Formentera

Diu que es basa en documents «dubtosos i de procedència il·lícita»

L'advocada de Javier Mato en el cas Formentera, Purificación Montalvo, presentà un escrit davant el Tribunal Superior en què demana l'arxivament «total i lliure», és a dir, per a tots els implicats, ja que se basa en «documents de dubtosa i il·lícita procedència». La lletrada diu que aquests documents foren copiats i sostrets de l'ordinador dels seus autors i no descarta que fossin manipulats i alterats, especialment quant als encapçalaments. Recordem que els informes dels Segura anaven dirigits a l'exconsellera de Presidència, Rosa Estaràs, i a l'excap de premsa de Matas, Javier Mato, imputat a la causa.

Aquest és el segon cop que es produeix la petició de Montalvo, ja que presentà un escrit similar davant el jutge d'Eivissa, José Espinosa, després que Mato declaràs abans de la seva inhibició davant el TSJB. Així mateix, Purificación Montalvo es fa ressò també d'altres proves basades en correus electrònics que rebé Maripau Segura i que suposarien «una vulneració de la intimitat i dels drets fonamentals».

A més d'aquesta qüestió prèvia de nul·litat de les actuacions, l'advocada de Mato també s'hi oposa a l'escrit del fiscal en cap del TSJB, Antonio de Vicente Tutor, perquè considera que després de més de dos anys d'instrucció no s'ha concretat altra cosa que «conjectures i sospites». Montalvo es refereix a l'informe del número dos de la Fiscalia General de l'Estat, José María Luzón, que rebutjà els quatre delictes atribuïts a Matas i Estaràs en la querella presentada en el Tribunal Suprem pel PSIB i EU.

D'altra banda, el magistrat instructor del TSJB, Antoni Monserrat, ha citat per al proper divendres l'exdirigent del PP pitiús, Manuel Alonso Fernández Revuelta, que ja declarà davant la Comissió d'Investigació del Parlament. Per avui està previst que l'advocat Rafael Perera presenti el seu escrit oposant-se a la imputació de Matas i Estaràs demanada per la Fiscalia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.