algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Tres joves recuperen el cultiu de la vinya després de quasi trenta anys

Realitzaran la primera verema el proper mes de setembre

El cultiu de la vinya a Selva s'ha recuperat després de quasi trenta anys d'abandonament. Els tres joves Guillem Vicens, Toni Figuerola i Tòfol Pons són els responsables d'aquesta iniciativa, que començà fa dos anys. Ells expliquen que tot va començar com un entreteniment dels caps de setmana; per a ells era una alternativa a la marxa nocturna. Tòfol Pons afirmà que «això ha estat com una bolla de neu que cada vegada es va fent més grossa i, en aquests moments, ja duim sembrades un total de 6.000 parres».

A la vinya de can Servera han sembrat un total de 4.000 parres i tenen previst realitzar la primera verema el pròxim mes de setembre. A més d'aquesta finca, que té dues quarterades d'extensió, han sembrat 2.000 parres més a la vinya de cas Cotxet, situada entre Inca i Sineu. A principis de segle, al municipi de Selva hi havia vuit hectàrees dedicades al cultiu de la vinya. «Fa més de vint anys que el meu padrí feia vi a la vinya de can Servera, però la fil·loxera arribà al poble i la finca passà a dir-se s'Hort des Cossi», comentà Pons.

Una de les novetats introduïdes és el sistema d'emparralament conegut com l'americà. S'usa molt poc a Mallorca i consisteix a deixar créixer les plantes cap a dalt. Un dels grans avantatges és que facilita i fa més còmoda la feina de collir el raïm. A banda d'ampliar la producció, un dels projectes futurs d'aquests tres joves és la recuperació de la tradició dels cellers que hi ha al poble.

Els càlculs apunten que la primera collita oferirà entre 4.000 i 5.000 litres de vi negre. Amb aquesta primera passa, una de les intencions d'aquests joves agricultors és donar a conèixer el seu producte. Les varietats de vi que empren són la Syrah i Cabernet Sauvignon, les dues procedents de França. Toni Figuerola comentà que «si combinam aquestes dues varietats amb el mantonegro o fogoneu, que són autòctons, podem oferir vins de qualitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.