algo de nubes
  • Màx: 18.76°
  • Mín: 8.69°
18°

Conti i Colom abandonen l'Ajuntament per possibilitar la moció de censura

La tramitació de les actes dels nous regidors retardarà fins l'abril el canvi de batle

Després d'un mes de presentar les dimissions, ahir el ple de l'Ajuntament de Bunyola va donar compte de les renúncies de Jaume Conti i d'Antoni Colom, portaveus dels grups nacionalista i independent, respectivament. Aquest assumpte va despertar expectació entre els veïns de Bunyola, que varen acudir a acomiadar aquests dos polítics històrics de la localitat. A més de regidors, ambdós varen ser batles de Bunyola.

El batle popular Miquel Mateu va llegir els escrits de dimissió i, posteriorment, va agrair la tasca realitzada durant els anys dedicats a la política. El nacionalista Jaume Conti i l'independent Antoni Colom varen abandonar el ple entre aplaudiments. Un dels punts més emotius es va produir quan varen saludar els pròxims regidors de l'Ajuntament, Antoni Colom a Maria Cabot i Jaume Conti a Bartomeu Tugores. Als escrits de dimissió, Jaume Conti va al·legar dificultats professionals i personals per seguir en el Consistori. Per la seva part, Antoni Colom va sol·licitar un ple extraordinari perquè Maria Cabot pogués entrar a formar part de l'Ajuntament amb la major rapidesa possible.

En una aturada del ple, el batle conservador Miquel Mateu va indicar que «el més probable» és que no convoqui un ple extraordinari, ja que les credencials dels nous regidors es torbaran a arribar, amb la qual cosa podran prendre possessió dels seus càrrecs en el ple ordinari del primer dilluns d'abril. Bartomeu Tugores i Maria Cabot, per la seva part, varen confirmar les negociacions per presentar una moció de censura que desplaçarà l'equip de govern conservador a l'oposició. Segons varen indicar, les converses entre PSOE, PSM, i Entesa d'Independents estan bastant avançades. «Des de principis d'aquesta legislatura hi ha hagut contactes. En un primer moment no es va poder arribar a un acord, però ara les negociacions estan molt avançades», asseguraren. De fet, les actuacions a executar en el que resta de legislatura estan consensuades. Els contactes se centren ara en el repartiment d'àrees.

Ambdós varen reconèixer així mateix que el més lògic és que els independents ostentin la batlia per ser el grup més representat de l'Ajuntament. No ho varen dir, però ja està acordat que la jove Maria Cabot sigui proposada per a batlessa en la moció de censura. El PSM no hi posarà problemes. «La batlia és important, però hi ha altres aspectes tant o més importants», va dir Tugores, «a la presa de decisions hi haurem de participar tots».

La gestió diària  
El PSM, a més, vol donar prioritat a la gestió diària de l'Ajuntament, obrint les seves portes a tots els veïns i associacions que necessitin el consistori. La moció de censura serà presentada immediatament després que els nous regidors prenguin possessió dels seus càrrecs en sessió plenària. No obstant això, s'haurà d'esperar l'abril, ja que el batle ja ha insinuat que no fa comptes convocar un ple extraordinari. Casualitat?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.