muy nuboso
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
12°

Benestar fixa els serveis socials que hauran de dispensar els municipis

Les poblacions amb 20.000 habitants garantiran centres d'acollida

La llei per als serveis socials determinarà que tots els municipis amb més de 20.000 habitants hauran de disposar d'almanco un centre d'acollida, i defineix com a prestació social l'ús dels habitatges d'emergència i de transició. El document a què ha tengut accés Diari de Balears recull, en aquest sentit, que «es produeixen grans diferències en les dotacions dels serveis i en el catàleg de les prestacions que es desenvolupen a cada municipi. La nova llei ha d'apuntar cap a l'homogeneïtzació dels serveis bàsics a tot el territori de la Comunitat». Entre aquests serveis destaquen els que «permetin donar resposta a les noves demandes socials», en referència clara a la immigració.

L'esborrany, proposat per la consellera Fernanda Caro, ha de ser aprovat aquesta setmana al Consell de Govern, segons totes les previsions, coincidint amb el pla sociosanitari, i substituirà la vigent de 1987, sobre la qual efectua «canvis substancials» en el sentit que fa una definició detallada dels serveis» "amb especial esment dels d'atenció primària" i «atribueix competències a les distintes administracions», especificant les «ràtios de serveis i prestacions bàsiques» que ajuntaments, consells i Govern hauran de garantir.

Així, el sistema públic de serveis socials defineix les unitats territorials assignant-les els serveis o equipaments que hauran de tenir per nombre d'habitants. Per una altra banda, la nova llei «ha de rompre amb el discurs tradicional de la beneficència i l'assistència social mal entesa. Els usuaris dels serveis socials són ciutadans, en el sentit ple de la paraula», amb drets i obligacions i necessitat de reconeixement.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.