algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

L'Ajuntament vol urbanitzar les zones rurals de sa Carrotja i es Torrent

El PSOE creu que el pacte PP-UM vol construir sense deixar espais públics

L'equip de govern de l'Ajuntament de ses Salines, PP-UM, té la intenció d'urbanitzar les zones rurals de sa Carrotja i es Torrent mitjançant la classificació d'aquests espais com sòl urbà en la nova normativa urbanística, segons ha pogut saber Diari de Balears. No obstant això, la Comissió Insular d'Ordenació del Territori del Consell de Mallorca denega la urbanització de sa Carrotja i considera que ha de figurar en les normes subsidiàries com a nucli rural, que permet la dotació de serveis però que ordena la construcció.

Segons consta a l'acta de la comissió, el batle Joan Burguera (PP), manifestà que «l'Ajuntament considera que ha de fer alguna actuació, no comparteix la idea que la solució passi per la figura de nucli rural perquè hi ha un nombre d'edificacions suficients per justificar el futur subministrament d'aigua i sanejament». D'altra banda, el grup municipal del PSOE, únic que hi ha a l'oposició, en una de les seves al·legacions a la revisió de les Normes Subsidiàries féu constar que la zona de sa Carrotja «continuï tal com està ara» perquè «aquesta no és la manera de créixer de l'espai urbà, a més del gran impacte esteticovisual que causa».

El portaveu socialista, Antoni Perelló, criticà que el pacte PP-UM vulgui declarar la zona com a urbana sense abans realitzar un projecte d'urbanització que delimiti els percentatges de terrenys per a equipaments públics, zones verdes, carrers, il·luminació, entre d'altres superfícies lliures. Tal com ho plantegen els governants locals «no es pot permetre, han de fer un projecte d'urbanització perquè si no es pot fer un desgavell», advertí un preocupat Perelló.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.