algo de nubes
  • Màx: 18.56°
  • Mín: 8.69°
18°

Mir no acceptà que el bisbe fos el portaveu de les medalles de Balears

El president de l'OCB exigí tenir veu pròpia a l'acte de lliurament

El president de l'Obra Cultural Balear, Antoni Mir, no acceptà que el bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, actuàs com a portaveu dels guardonats amb les medalles d'or de la comunitat autònoma. Enguany, els distingits eren, a més de l'OCB, el GOB, el Cercle Artístic de Ciutadella i el bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda. La tradició és que, en acabar el lliurament, un dels premiats pronunciï unes paraules d'agraïment en nom de tots. Enguany, l'elegit era Teodor Úbeda. No obstant això, el president de l'Obra amenaçà amb no assistir a l'acte si no hi podia tenir veu pròpia.

A començaments de la setmana passada, la junta directiva de l'OCB aprovà demanar que l'entitat pogués pronunciar unes paraules, però es rectificà quant al fet que s'assistiria a l'acte de qualsevol de les maneres. Fonts de l'entitat, asseguren que el president no hi hauria anat. La solució final que adoptà l'Executiu fou que cada guardonat pronunciàs un parlament. En canvi, els premis Ramon Llull s'ajustaren a la tradició i l'integrant d'UC, Victorí Planells, parlà en nom de tots els premiats.

Fonts de la Junta Directiva de l'OCB llevaren importància ahir als esdeveniments que han precedit el lliurament de les medalles d'or. Aquests fonts es limitaren a expressar «l'agraïment a l'Executiu autonòmic, del qual farien partíceps a tots els socis a través d'una circular». També insistiren en el «gran honor» que havia representat per a l'entitat compartir la medalla amb el GOB, el Cercle Artístic de Ciutadella i el bisbe de Mallorca.

Tot i això, es reivindicà el dret a tenir un parlament propi i se celebrà com s'havia desenvolupat l'acte del Conservatori de Palma. Els portaveus de l'entitat es desferen ahir en mostres de satisfacció i agraïment a l'Executiu autonòmic i no volgueren desmentir els fets que relata aquesta crònica.

Fer país  
Tothom té dret a la paraula i, per fortuna, les ocasions sovintegen, com sap el GOB que l'exerceix cada vegada que ho considera necessari per denunciar els problemes de l'actualitat o com ho fa el bisbat a través de les pastorals. Fer país hauria de ser prou motiu per deixar segons quines foteses en segon terme. Per sort, divendres hi quedaren.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.