algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

L'acusació presenta l'escrit perquè imputin Matas pel cas Formentera

Qualifica «d'insostenible i ridícula» la tesis del vot institucional

Partit Socialista i Esquerra Unida presentaren ahir l'escrit en què s'adhereixen a la petició del fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia, Antonio de Vicente Tutor, perquè el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, i la diputada del Congrés Rosa Estaràs declarin com a imputats en el cas Formentera pels presumptes delictes de malversació de cabals públics, falsedat i frau electoral. El coordinador general d'Esquerra Unida, Eberhard Grosske, que comparegué juntament amb el secretari d'Organització del PSIB, Damià Cànoves, qualificà la tesis defensada pel PP que el cas Formentera és una operació de promoció del vot institucional «d'insostenible, ridícula i que no s'aguanta dreta».

Segons Grosske, no es presentà mai públicament aquesta campanya i, a més, «la intenten lligar amb la promoció comercial, dues actuacions que no obeeixen a la mateixa lògica». Segons el coordinador d'EU, «les peces del puzzle encaixen» en relacionar la «cimera» al Consolat amb Matas, Estaràs, Cardona i Maripau Segura amb el pla per captar vots per al PP a partir dels mitjans materials i humans del Govern de Matas.

Damià Cànoves considerà que «perquè avanci la instrucció, han de declarar Matas i Estaràs i no ho poden fer al Tribunal Superior». Així mateix recordà que fa nou mesos, el fiscal d'Eivissa, Antoni Torres, i el mateix Tutor demanaren la imputació dels dos aforats, però el fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, ordenà que el cas es presentàs des del Jutjat d'Eivissa al TSJB. Ambdós polítics recordaren els resultats de la Junta de Fiscals, favorables a la imputació de Matas i Estaràs. «Sense intenció de pressionar el jutge, esperam i desitjam que traslladi el cas al Suprem», digué Cànoves.

La possibilitat que Cardenal o que el número dos de la Fiscalia General, José Maria Luzón, rebutgin la causa si es du al Suprem, suposaria, segons Grosske, «que s'ha perdut el temps de manera absurda durant dos anys o, per contra, que hi ha alguna cosa la naturalesa de la qual s'ha de decidir des del punt de vista jurídic i que afecta Matas i Estaràs». Cànoves recordà, i així consta en l'escrit, que la qualitat d'imputat suposa garantir els drets i evitar la indefensió de les persones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.