algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Cinc constructores s'han presentat al concurs d'obres de sa Costera

FCC, Dragados, Mecso, Ferrovial i ACS han lliurat les seves pliques

Cinc empreses han presentat pliques per a l'adjudicació de les obres del transvasament de l'aigua de sa Costera. Dijous passat era el darrer dia del termini de presentació i les ofertes corresponen a les empreses següents: Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), Dragados y Construcciones, Mecso, Ferrovial i ACS.

Les condicions econòmiques establertes pel Ministeri de Medi Ambient, institució adjudicatària, són les següents: 564.732 euros per a la redacció del projecte (94 milions de pessetes) i 56'5 milions d'euros per a l'execució (9.400 milions de pessetes). Les pliques no s'obriran fins el proper 20 de març. Deu anys després de ser declarades d'interès general a través d un reial decret de 1992, el Ministeri de Medi Ambient, amb Jaume Matas al capdavant, licità el passat octubre les obres de transvasament de l'aigua de sa Costera a la badia de Palma.

Com es recordarà, el projecte consisteix a reconduir l'aigua de sa Costera fins al Port de Sóller a través d'una conducció submarina de 9 quilòmetres. A partir d'aquí, l'aigua serà impulsada per una canonada subterrània fins al túnel de Sóller per continuar fins a Palma. El cabal podrà ser aprofitat per recarregar l'aqüífer de s'Extremera, que és la principal aportació natural d'aigua a la badia. El projecte inclou l'aprofitament dels excedents de les fonts solleriques de s'Olla i na Lledonera, i d'altres recursos hídrics circulants pels torrents de la Vall. Tot el sistema de transvasament incorpora obres de captació, conducció, emmagatzemament i impulsió fins als punts de distribució.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.