algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Una jove cubana viu amagada a Calvià per por que el seu marit l'agredeixi

L'Ajuntament li ha donat pis i menjar i la Benemèrita ha estat informada dels fets

Una jove cubana de 27 anys, anomenada Ydelfi, roman oculta en una casa de Calvià facilitada per l'Ajuntament per temor que el marit o la família d'ell l'agredeixi. La dona, del Carib i el seu marit, un treballador d'hotel natural de Granada, es varen casar el mes de febrer del 1996 a L'Havana i segons ella no va ser la típica història d'amor en què els interessos de la dona per sortir de Cuba prevalen sobre l'amor: «Estàvem molt enamorats i tinguérem dos fills, que ara tenen 3 i 2 anys. El problema és que els germans d'ell, i sobretot la seva germana, no em varen acceptar mai i es varen dedicar a fer-me la vida impossible», va explicar Ydelfi.

Els problemes s'accentuaren quan la família d'ell la va acusar d'haver-li estat infidel i li varen arribar a dir que el seu fill petit no havia estat concebut pel seu pare: «Estic disposada a fer-me les proves d'ADN o el que sigui necessari per demostrar que el meu marit és el pare de la criatura, però sembla que no volen entendre-ho i es dediquen a castigar-me», afegí. La Guàrdia Civil, la Policia Local, l'Ajuntament i el jutjat número 3 de Família estan assabentats de la situació desesperada de la jove cubana, que en l'actualitat només té la custòdia d'un dels seus fills.

Els serveis municipals li han facilitat un pis, menjar, una psicòloga i una advocada, però Ydelfi continua amb «terror» a sortir al carrer o passejar, davant la possibilitat de trobar-se amb algun familiar polític «o que sàpiguen el lloc on visc ara». Però la jove cubana va més enllà en la seva denúncia i assegura que en el comportament del seu marit i el seu entorn hi «ha clarament racisme». Segons ella, el fet que sigui cubana i hagi sortit del seu país casant-se amb aquest home ja el posa en una situació d'inferioritat «perquè sembla que ho vaig fer per interès».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.