nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Majorica ha de presentar avui el pla de viabilitat al Govern balear

El document és vital per signar l'acord definitiu i obtenir ajudes

L'empresa de perles Majorica està obligada a presentar demà mateix el pla de viabilitat al Govern de les Illes Balears, document indispensable perquè el comitè de joies de la indústria perlera i el sindicat d'UGT puguin arribar a signar l'acord sobre l'expedient de regulació de feina, però també amb la finalitat que l'Administració autonòmica pugui aportar els ajuts per fer front a la greu crisi financera que travessa Majorica. El comitè de joies de l'empresa i el secretari d'Acció Sindical d'UGT, Manuel Pelarda, varen ser rebuts ahir pel conseller de Treball i Formació, Eberhard Grosske. Una trobada que va determinar la necessitat que la direcció de la indústria perlera presenti el pla de viabilitat que ha de garantir la continuïtat de Majorica.

Les parts reunides expressaren al conseller la seva preocupació per la situació que pateix l'empresa, tot interessant-se per assolir una concreció de les garanties de viabilitat a llarg termini. Per la seva banda, el conseller ha explicat les accions i iniciatives per fer possible aquesta viabilitat, i ha assegurat el seguiment i control de les possibles ajudes. Així, Grosske ha avançat que en el proper Consell de Govern s'aprovarà un acord com a expressió de la voluntat del Govern de col·laborar en la solució pactada entre totes les parts implicades en aquest conflicte. Per la seva banda, el representant sindical d'UGT a Manacor, Guillem Vadell, va expressar ahir la seva satisfacció davant el resultat de la reunió celebrada amb Grosske i amb alguns tècnics de la Conselleria de Comerç i Indústria.

«El conseller ens va prometre que les ajudes del Govern aniran condicionades sempre al pla de viabilitat que ha de presentar Majorica». Tanmateix, Vadell afegí que «el pla de viabilitat és una eina indispensable que ha de garantir la continuïtat del treball per als treballadors de Manacor que resten a la factoria, però també el futur de l'activitat perlera a la localitat. Després, estarem preparats per signar l'acord». Cal recordar que els treballadors del sector de joies i el sindicat UGT foren els únics que no signaren la setmana passada el preacord amb Majorica, ja que consideren que «el futur de la indústria perlera a Manacor no estava garantit».

Mentrestant, els comitès de fàbrica i tenda, juntament amb el sindicat CCOO, varen arribar la setmana passada a un principi d'acord en què no es plasmava el compromís, per part de Majorica, d'ampliar capital, així com de donar garanties de la continuïtat de la factoria a la ciutat. D'altra banda, l'empresa va fer públic que estava tramitant aquesta documentació, tot assegurant que estan en contacte amb les conselleries de Treball i Indústria per aconseguir ajudes econòmiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.