algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

L'escolarització es dispara, a mig curs, a causa de la immigració

L'augment d'alumnes farà necessària una nova ampliació de places

40552
El nou col·legi públic obrí les portes aquest curs, però el setembre vinent ja pot quedar petit.
T.GARCIES. Alcúdia.
Els darrers deu anys el municipi d'Alcúdia ha viscut una autèntica explosió demogràfica que ha repercutit de manera especial en l'enorme creixement del nombre de places escolars. Enguany, emperò, la població en edat escolar s'ha disparat, sobretot a causa de l'arribada massiva d'immigrants. Segons les darreres dades ofertes per l'Ajuntament d'Alcúdia, des de setembre passat s'han escolaritzat fins a 51 nous al·lots amb el curs ja començat en els nivells d'infantil i primària.

Dels nous inscrits, fins a 27 procedeixen d'Amèrica del sud, 8 de països comunitaris i 13 de la resta d'Espanya. Només 3 són d'Alcúdia. L'Ajuntament ha pogut constatar aquestes dades mitjançant l'oficina d'escolarització que té oberta. En tot cas, la Conselleria de Cultura és qui s'encarrega després de repartir els alumnes.

Aquest augment de la població escolar preocupa, i molt, els responsables municipals, que veuen com els centres del municipi poden quedar-se petits en poc temps si continua aquest ritme. Actualment al municipi funcionen quatre escoles públiques després que per aquest curs hagi obert les portes la nova escola d'Alcúdia. També existeix un centre concertat que ofereix educació secundària, i l'institut.

En total hi pot haver una població escolar propera als 1.500 alumnes i la capacitat dels centres fregarà aviat el nombre de matriculats. El batle, Miquel Ferrer, ha reconegut la seva preocupació per aquest assumpte, tot i que ha recalcat que és una tendència que ja s'havia començat a manifestar els darrers anys. Ferrer creu que amb els actuals centres no es pot assumir un creixement que representa habilitar dues noves aules cada tres mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.