algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10°
10°

Una mallorquina detinguda a l'Equador amb droga reitera la seva innocència

La família de María Antonia Rodríguez denuncia que fou utilitzada com a «correu»

«S'ha intentat llevar la vida en diferents ocasions, s'ha desfigurat el rostre per complet, pateix crisis epilèptiques, d'ansietat i histèria, s'ha aprimat perillosament i possiblement estigui embarassada. La seva situació és desesperada». La família d'una mallorquina de 28 anys que el 19 de desembre fou detinguda a l'Equador, juntament amb el seu company sentimental, amb una partida de cocaïna, denuncià que María Antonia Rodríguez Lindelauf fou utilitzada com a «correu» per transportar aquesta droga i que, en realitat, ella no sabia que la portava en el seu cos perquè aprofitaren que estava fortament medicada per introduir-li les càpsules.

La jove posseeix nombrosos antecedents per ingressos en l'Hospital Psiquiàtric de Palma i a l'àrea de psiquiatria de Son Dureta, a causa de les seves depressions agudes, el consum abundant de fàrmacs i un marcat transtorn de la personalitat. El mes passat, una nova recaiguda dugué la jove al Psiquiàtric i, segons la família, aquesta fou la conjuntura que el seu company sentimental aprofità per dur-la a l'Equador. L'home presumiblement se personà en el centre i s'identificà com un familiar. Exigí l'alta mèdica, sota la seva responsabilitat, i finalment aconseguí treure María Antonia de l'Hospital. La jove es trobava fortament medicada i sembla que el seu company la traslladà directament fins a Son Sant Joan, amb destinació a l'Equador.

La seva família durant alguns dies no tingué notícies de la dona, fins que el dissabte de Nadal la secretària del cònsol espanyol a Quito es posà en contacte amb ells i els transmeté la fatídica notícia: María Antonia havia estat detinguda, acusada d'un delicte de tràfic de drogues. La parella fou interceptada a l'aeroport Simón Bolivar de la ciutat de Guayaquil, i a l'home li trobaren en la seva maleta 120 sobres amb entre 12 i 15 grams de cocaïna cada un. Els sospitosos foren traslladats a les dependències policíaques, on després d'una inspecció mèdica, es descobrí que María Antonia portava en el seu cos quatre càpsules plenes de cocaïna. La jove mostrà la seva sorpresa en descobrir que havia estat utilitzada com a «correu». Dies després de l'arrest la presumpta «narco» fou ingressada a la presó de Guayaquil.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.