cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

El PSIB veu «un indici» que no es censi cap emigrant a Formentera

Diéguez: «Un cero patatero d'inscripcions en 30 mesos és significatiu»

El PSIB troba que el fet que al cens de balears absents (CERA) de Formentera no s'hagi inscrit cap elector d'ençà del 1999 «és bastant significatiu» i un «indici» que «l'empadronament massiu del 1999» a l'illa menor «tenia un impuls estrany» i fou «anòmal». El PSIB va fer aquestes declaracions després que aquest diari publicàs que el nombre d'electors inscrits al cens de residents absents de les Balears ha augmentat quasi un 23% en dos anys i mig (ja que ha passat dels 6.902 dels comicis autonòmics del 1999 fins a les 8.480 persones a data de l'1 de gener del 2002) i que Formentera hagi estat l'única illa on no s'ha inscrit cap elector més dels que resideixen a l'exterior.

Precisament, aquest cens és el registre que va generar la polèmica del cas Formentera, ja que hi figuren els balears residents a l'exterior, majoritàriament a l'Argentina, la resta d'Iberoamèrica i Europa. Així les coses, Sofía Hernanz, diputada al Parlament balear i presidenta de la comissió d'investigació del cas Formentera de la cambra illenca, creu que «és molt significatiu que exactament abans de les eleccions hi hagués una inscripció massiva, que, després del que hem sabut, no va ser casualitat, i que d'ençà fins ara no s'hi hagi inscrit ningú». La diputada socialista troba que almanco la dada «és un indici i reveladora. Es comenta per si mateixa i ve a reforçar el que denunciam, que, com a mínim, la inscripció massiva al cens de Formentera va ser anòmala, això com a mínim, però en realitat molt més».

Per la seva part, Antoni Diéguez, diputat també al Parlament balear i membre de la comissió d'investigació del cas Formentera a la Cambra, troba que «és molt significatiu que havent-hi una tendència d'augment de les inscripcions a Formentera no s'hi hagi inscrit ningú. Això demostra que la inscripció abans del 1999 fou deguda a un impuls estrany. Que hi hagi un cero patatero és significatiu. És un indici, que serveix per desmentir totes les teories del PP, sobretot per al debat polític». Ara bé, Hernanz i Diéguez descartaren incorporar al sumari la dada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.