nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Els socis d'UM rebutgen ampliar la incineradora i defensen un abocador

Munar no n'exigirà l'ampliació en aquesta legislatura, però avisa que haurà de fer-se

EU-EV i PSM van contestar ahir a UM que cal cercar un sistema alternatiu d'eliminació de residus abans d'ampliar la incineradora, ja que s'estimen més construir un abocador controlat a ampliar la incineració. El conseller de Medi Ambient del Consell va reunir la setmana passada els signants del Pacte per explicar-los que, davant del desorbitat augment de la producció de residus, es fa necessari cercar un sistema complementari d'incineració que passa per l'ampliació de la incineradora o per la construcció d'un abocador. La proposta d'UM està encara oberta, però ha estat suficient perquè dos dels partits del Pacte ja hagin dit que no estan d'acord amb l'ampliació de la planta de Son Reus. La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, va assegurar ahir que no s'ampliarà la planta en aquesta legislatura sense el consens de tots els partits polítics.

En una actitud similar a la que UM defensa amb el segon cinturó, la presidenta va assegurar que en un breu termini de temps, encara que no sigui en aquesta legislatura, la planta haurà d'ampliar-se: «La realitat és tossuda i s'acabarà fent l'ampliació». Munar va reconèixer que, si no s'actua ja i no es pren una decisió en un breu termini de temps, «d'aquí a dos anys tindrem un problema greu». Tanmateix, atesa l'oposició dels socis del Pacte, la solució més probable serà la construcció d'un dipòsit de seguretat on instal·lar les milers de tones d'escombraries que han aflorat amb el tractament dels residus de demolició. Aquest augment, juntament amb el notable increment de la població, ha fet que els actuals sistemes de tractament de residus no serveixin per tractar la totalitat de les escombraries.

La portaveu d'EU al Consell, Marilena Tugores, va ser les més contundent en el seu rebuig. Va lamentar que la seva formació era l'única que no va ser present en la reunió i va deixar clar que no acceptaran una ampliació de la planta incineradora. També va demanar més informació per presentar una proposta alternativa. Bernat Aguiló, que va assistir a la reunió en nom del PSM, va reconèixer que es tracta d'una realitat «dura» i d'un problema que s'haurà d'afrontar «perquè és la realitat que existeix en aquest moment». Va afegir que sembla clar que ja no es pot reciclar més. Per la consellera del PSOE Mercè Amer, a la reunió va quedar oberta la possible solució, però el més probable és que es construeixi finalment el dipòsit de seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.