algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

PP i els trànsfugues Servera i Ferrer eliminen les dedicacions exclusives

El batle titlla de «carronyaires» els populars per «aprofitar-se d'un govern en minoria»

El vot a favor emès en el ple de dimecres vespre pels dos trànsfugues, Eduard Servera i Antònia Ferrer, va fer que prosperàs la moció presentada pel PP, que pretenia eliminar les dedicacions exclusives del batle, Antoni Oliver, del nou portaveu del PSOE, Gerardo Ruiz, i del delegat d'Urbanisme, Miquel Àngel Villalonga. Els conservadors al·legaren que «cap dels tres membres del pacte no justifica el seu sou» i que amb aquesta retirada de dedicacions «el poble estalviarà més de 72.121'45 euros». Damià Ripoll, portaveu del PP, va afirmar que «ara es demostra que el pacte es va crear d'acord amb unes dedicacions exclusives, més que no per vetlar pels interessos dels serverins».

Per la seva banda, el primer edil va qualificar els conservadors de «carronyaires, perquè s'han aprofitat de la situació feble d'un govern en minoria. Tot plegat és una venjança personal del PP per la moció de censura a Francesc Barrachina, sense importar-los els perjudicis que s'hagin pogut ocasionar al poble». Per la seva banda, el PSOE insular remeté ahir un comunicat en què criticava amb duresa el PP per «l'incompliment del pacte antitransfuguisme, firmat en l'àmbit estatal i autonòmic».

Gerardo Ruiz va lamentar que «el PP no donàs suport a una moció antitransfuguisme que volíem presentar, el PSM i el PSOE, en el mateix ple. Es va aprofitar del vot dels dos trànsfugues». Així mateix, l'únic regidor actual del PSOE amb representació en el pacte de govern local va reclamar que «deixin governar "en al·lusió al PP" o que governin ells, però que no dificultin ni paralitzin el funcionament normal de la Sala».

Aquest informà que la constitució del Grup Municipal Independent que pretenien formar Servera i Ferrer va quedar avortada pels informes jurídics que encomanà el batle, i que n'informaren negativament. En principi, la intenció de formar aquest grup havia d'anar a ple però, el mateix dia, Servera va demanar l'anul·lació del punt de l'ordre del dia. No obstant això, segons Ruiz, mitjançant una modificació del reglament orgànic municipal, Servera i Ferrer intentaran constituir el partit, sempre que els populars hi votin a favor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.