algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

L'hospital de Son Llàtzer obre 34 llits més per pressió assistencial

El nou gerent, Josep Pomar, diu que el centre s'obrí «cremant etapes»

L'hospital de Son Llàtzer obrí ahir 34 llits més per atendre una pressió assistencial que ha duit al màxim les previsions inicials de 66 llits, fins a un nou total de cent. Coincidint amb la primera visita oficial de la consellera Aina Salom al nou centre, el director gerent "fins ara director general de Sanitat, Josep Pomar" no amagà crítiques envers el procediment emprat per l'Insalud en l'obertura de l'hospital que ara és gestionat pel Govern balear: Son Llàtzer fou obert «a un ritme excessiu i molt exigent i cremant etapes». Això no obstant, després d'una etapa d'«estabilització», Pomar asseverà que «en pocs mesos podrem arribar al ple rendiment».

Amb una pressió assistencial sobre Urgències de 60 pacients diaris "seguint així les previsions de l'exgerent Victorià Peralta", «Son Llàtzer pot duplicar en qualsevol moment la seva atenció», segons Pomar, de manera que aquest serà «un hospital molt resolutiu» en l'àrea d'Urgències.

La consellera Aina Salom confirmà també que la intenció del seu Govern és accelerar l'obertura plena de l'hospital, bé que respectant el ritme de l'hospital. La major part de serveis de Son Llàtzer ja són actius, i resten per obrir les àrees de rehabilitació, de consultes especialitzades i anàlisis d'alt nivell per a la diagnosi.

La consellera Salom inaugurà l'àrea psiquiàtrica per a aguts
Son Llàtzer, amb 16 llits oberts sobre un total de 24 disponibles, és el primer hospital recent que compleix amb les expectatives establertes pels successius plans de salut mental aprovats pel Parlament balear: tot i que la Fundació Hospital de Manacor havia de disposar de 18 llits per a aguts, aquesta previsió no fou complerta. Per la consellera Aina Salom "que ahir visità, per primera vegada oficialment, l'hospital de Son Llàtzer", l'obertura dels llits per a aguts és una mostra que «començam a tenir la sanitat que ens pertoca, en unes instal·lacions com aquestes, que comencen a ser òptimes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.