muy nuboso
  • Màx: 16.13°
  • Mín: 12.25°
14°

L'Albufera registra una baixada del 27% en el nombre de visitants el 2001

Però augmenta molt la presència del turista de natura davant del de sol i platja

El nombre de visitants que va acollir el parc natural de s'Albufera es va reduir durant el passat any fins a un 27%. Aquesta és, tal vegada, la dada més destacada que recull l'informe anual de funcionament del parc referent a l'any 2001. Així, en aquest període passaren per les instal·lacions 65.053 persones, mentre que un any abans havien estat 89.300. D'aquesta manera, la mitjana diària de visitants ha passat de 244 persones a només 179. El director del parc, Juan Salvador, atribueix aquesta gran diferència a la baixada del turisme alemany a la zona, principalment en la temporada alta. De fet, els visitants germànics foren quasi 30.000, davant dels 9.500 balears, els 2.900 espanyols i els 18.800 del Regne Unit.

Salvador no fa, per res, una lectura negativa d'aquestes xifres, sinó tot el contrari, ja que explica que el parc suporta una menor pressió. A més, «s'ha detectat un espectacular augment de turistes interessats en el medi ambient sobre el visitant de sol i platja de la zona que a més visita s'Albufera però com si fos un parc urbà», diu Salvador. El turisme naturalista, que segueix una tendència al creixement, sol concentrar les seves visites durant els mesos d'hivern i de tardor. Malgrat la baixada de visitants, els responsables del Parc tenen previst realitzar enguany un estudi de la capacitat de càrrega. Aquesta feina servirà per determinar la necessitat o no de posar alguna limitació en el nombre diari de visitants al parc.

En el 2001, a s'Albufera s'ha donat prioritat també a la feina d'educació ambiental. Així, s'han contractat dues educadores que han centrat molt la seva feina en visites escolars, que també han anat en augment. A més, emperò, s'ha posat en marxa un pla específic dirigit sobretot als residents dels municipis propers, però obert a tothom per tal de donar-los a conèixer el parc. També s'ha posat en marxa un nou programa de voluntariat juvenil en col·laboració amb l'Ajuntament de Muro.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.