algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

Josep Melià, Maria Morell i Cristòfol Ferrer, primers ciutadans il·lustres

El poble va retre un emotiu homenatge a tres artanencs que deixen un gran llegat

Centenars d'artanencs varen retre, ahir vespre, un emotiu homenatge a tres ciutadans d'Artà que «s'han guanyat a pols l'estimació del poble», Josep Melià, Cristòfol Ferrer i Maria Ignàsia Morell i Fonts dels Olors, els quals passen a la història de la localitat com a ciutadans il·lustres. Tres artanencs que han demostrat una gran generositat envers el poble, llegant-li un patrimoni immoble i intel·lectual, en el cas de Melià. El Teatre d'Artà s'omplí ahir de gom a gom per presenciar l'acte de lliurement de mèrits. Fonts dels Olors fou l'única que rebé el guardó en persona, mentre que Ferrer no hi pogué assistir. El fill de Melià va recollir la insígnia en nom del seu pare.

Els instructors de l'expedient dels ciutadans il·lustres foren els edils Antònia Tous per Fonts dels Olors, Elvira Piris per Ferrer i Josep Silva per Melià. Els mèrits que reuneixen aquestes persones, les primeres d'Artà a rebre aquesta distinció, són prou coneguts arreu del poble artanenc. L'escriptor, polític, advocat i periodista Josep Melià, nascut a Artà el 1939, va ser una de les persones que més va entendre les arrels i claus de Mallorca, reflectides a través de la seva obra. Melià fou col·laborador de premsa als diaris Ultima Hora i Diari de Balears.

Cristòfol Ferrer Pons, que va néixer a Artà l'any 1911, va donar el casal de na Batlessa i el solar del Teatre Municipal al poble. Així, doncs, gràcies a tan encertada donació, els artanencs poden gaudir avui del nou teatre. Maria Ignàsia Morell i Font dels Olors, nada a Artà el 1915, va rebre en herència la posada dels Olors i la cedí a la Sala per fer-hi la residència de la gent gran.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.