algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 10.65°
10°

El batle no veu oportú convocar un referèndum sobre el traçat del tren

L'Ajuntament defensa el desviament de la línia fora del nucli urbà

L'Ajuntament de Petra continua defensant l'acord pres per unanimitat sobre el tren, «el traçat del qual està obert a petites modificacions, però sempre fora del centre urbà i que passi entre el cementeri i la rotonda», segons informà ahir el batle, Joan Font (PSM). No obstant això, la constitució de la plataforma «Petrers a favor de l'antic traçat del tren al seu pas per Petra», que ha arreplegat més de 1.300 firmes, i que també ha sol·licitat la convocatòria d'un ple «per prendre una decisió d'acord amb la petició majoritària de conservar l'antic traçat del tren al seu pas pel poble», ha fet reflexionar les diferentes formacions polítiques de la vila del Pla.

En aquest sentit, Agrupació d'Agricultors, a l'oposició, «advoca per un referèndum vinculant», però el PSM no i, a més a més, «vista la unanimitat», els nacionalistes han considerat «innecessària» la convocatòria del ple reclamat. En opinió de Font, «els arguments d'aquesta plataforma són falsos i, per tant, invaliden les firmes registrades». Així mateix, l'Ajuntament ha elaborat un butlletí informatiu extraordinari sobre el tren, en el qual raonen el rebuig al seu pas per l'interior del nucli urbà «per la perillositat que això suposa, pels problemes de circulació, per la divisió del poble en dues parts, per evitar els renous i les vibracions».

Per la seva part, la nova plataforma vol un tren «integrat a la vida del poble i més proper a tothom». Considera que l'estació «és un edifici emblemàtic que podem perdre, ja que si no hi passa el tren pot anar a parar a mans privades», i defensa que «el nou traçat (el desviament) consumeix més territori i afecta 70 nous expropiats». Un dels punts que critica aquest organisme de recent constitució és que, des del seu punt de vista, «hi ha hagut manipulació informativa tant per part de l'Ajuntament com del grup promotor del soterrament».

El projecte que té fet la principal institució local per millorar tota la zona de la via del tren al centre urbà puja a un total de 367.144'65 euros. Serveis Ferroviaris «no ha ofert a l'Ajuntament cap millora», segons assegurà el PSM.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.