algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El PP afirma que Sanitat manté les fundacions «per conveniència»

González Ortea crida a l'«alerta» per la situació econòmica illenca

El Partit Popular assevera que la consellera de Sanitat, Aina Salom, no complirà la seva promesa de modificar el règim de les fundacions hospitalàries de Manacor i de Son Llàtzer «per manca de voluntat política, no perquè la Llei de transferència li obligui». La diputada del PP Aina Castillo afirmà ahir que Salom ha cercat una excusa en el text legal «per satisfer els sindicats, als quals havia promès el canvi en rebre les competències». Castillo justificà les seves declaracions en la representació majoritària del Govern als patronats de les fundacions, als quals pot reunir «fins i tot per dissoldre'ls». Precisament ahir el Govern reuní el patronat de Manacor per aprovar el nomenament de Caterina Ramon com a nova gerent de l'hospital, i és previst que avui es reuneixi el patronat de Son Llàtzer amb la mateixa intenció de fer efectiu l'anomenament de Josep Pomar com a gerent. Per cert, que avui és previst donar a conèixer la persona que cobrirà la vacant deixada per Pomar a la Direcció General de Sanitat.

La renovació de càrrecs procedents a l'ex Insalud després que Sanitat ha assumit les competències fou ahir fortament criticada i qualificada d'«escabetxada» pels portaveus del grup parlamentari popular, que ahir presentaren la seva estratègia per al curs vinent. El portaveu José María González Ortea criticà la «improvisació» amb què la consellera ha procedit a remodelar el seu departament, de manera que «no ha trobat» les persones que han d'ocupar cinc direccions generals. Com ja està dit, es preveu que avui es publicaran els candidats a aquests càrrecs. Pel PP, l'únic camp en què la consellera «no ha improvisat és el de la publicitat» per a la creació de l'IB-Salut; Castillo afegí també l'oferta publicada a la premsa per aconseguir vuit periodistes per als nous gabinets de comunicació, després que la Conselleria ha destituït la major part dels responsables que havien estat contractats per l'Insalud. Alguns ja asseguren que els nous contractes ja han estat concedits, però no poden aportar proves d'aquesta asseveració.

En un altre ordre de coses, González Ortea explicà ahir que el seu grup centrarà el període de sessions a oferir propostes «alternatives» a la situació «d'alerta» en què considera l'economia balear després de dos anys de presidència socialista al Govern. Segons el portaveu del PP, la situació d'«inseguretat jurídica» que pateixen les Illes per la política urbanística del Govern ha fet que invertir a les Balears sigui com «jugar a la ruleta russa». Pel PP, això és especialment perillós per al sector de la construcció, atès que no se li ofereixen «alternatives» i entreveu, per tant, «un futur nefast». González Ortea es mostrà molt crític amb la política desenvolupada en matèria econòmica per part del Govern de Francesc Antich, al qual qualificà de «president poc fiable que tracta d'enganar l'opinió pública», que ha dut les Balears a presentar un creixement de l'atur superior a la mitjana nacional, minvar les previsions d'increment del PIB, i experimentar el major increment estatal de deute públic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.