algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El PP demana canviar la ponència del patriotisme constitucional de Piqué

Matas ha donat instruccions perquè es presentin nombroses esmenes al congrés

La delegació de compromissaris balears que acudirà al congrés del PP estatal, que tindrà lloc a Madrid els dies 25, 26 i 27 d'aquest mes, presentarà algunes esmenes per intentar modificar la polèmica ponència del patriotisme constitucional, que ha estat redactada pel ministre d'Afers Estrangers, Josep Piqué, i per la dirigent del PP basc, María San Gil. Els compromissaris del PP balear mantingueren ahir en un hotel de Palma la primera reunió per analitzar les diverses esmenes que presentarà la delegació de les Balears a les ponències que es debatran al congrés de Madrid.

El PP balear proposarà, entre altres coses, que la ponència del patriotisme constitucional reflecteixi també el regionalisme actiu, un terme que pretén conjugar la realitat de l'Espanya de les autonomies. Encara que els coordinadors per a la presentació de les esmenes creuen que la ponència del patriotisme constitucional no qüestiona ni l'actual mapa autonòmic ni la realitat política i social d'Espanya, els dirigents del PP balear aposten per introduir canvis d'abast polític al text coordinat per Josep Piqué.

El coordinador de les esmenes de l'esmentada ponència és Jaume Font, portaveu del PP al Consell, que avui presentarà als delegats la redacció definitiva dels canvis que es defensaran a Madrid. En relació amb la ponència del patriotisme constitucional, el secretari general del PP balear, José María Rodríguez, va opinar abans de la reunió que l'esmentat terme polític s'ha pensat «per al País Basc». El president del PP balear, Jaume Matas, ha donat clares intrucciones als principals dirigents del seu partit perquè tenguin un paper actiu en el pròxim congrés estatal.

De fet, Matas vol que la delegació balear presenti nombroses esmenes a les quatre ponències polítiques que es debatran els dies 25 i 26. A més, Mates vol aprofitar el congrés de Madrid per fer reunions de militants. La intenció del ministre de Medi Ambient, que es vol sentir protegit a Madrid pels dirigents de les Balears, és organitzar dos sopars de 100 afiliats cada una els dies 25 i 26 de febrer. Precisament, el congrés estatal podria ser l'escenari per aclarir algunes incògnites sobre qui serà el candidat del PP a les Balears en les pròximes autonòmiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.