algo de nubes
  • Màx: 13.74°
  • Mín: 7.77°
13°

Una brega per doblers robats va ser el detonant del crim del Coll

Alberto López reconeix que ell i Sandra prengueren 850.000 pessetes als pares d'ella

Al costat de la porta de l'habitatge del carrer Brunete, al Coll d'en Rabassa, va aparèixer una carta tirada en terra que havia escrit Alberto López Rodríguez, el presumpte assassí de la seva al·lota, Sandra González Siquier, de 22 anys. Es tracta d'un full quadricular, escrit per ambdós costats, amb una lletra allargada i amb moltes faltes d'ortografia, en el qual el jove explica els motius pels quals es va barallar amb la jove i després la va matar. Aquesta carta està en poder del Grup d'Homicidis i, entre altres coses, el jove hi demana perdó als pares de la dona per l'ocorregut. Assenyala que la discussió es va originar per un robatori de doblers que ambdós havien comès.

El dissabte de Cap d'Any la parella va estar sopant al domicili dels pares de Sandra i, segons sembla, la dona sabia que la seva mare guardava molts doblers en una caixa forta, que estava instal·lada al dormitori. Segons confessà el mateix detingut, que ahir va prestar declaració a l'Hospital General davant del Grup d'Homicidis, la seva al·lota coneixia la combinació de la caixa forta i la va obrir, en un moment en el qual els seus pares no hi eren. La parella es va endur 850 mil pessetes en metàl·lic.

Després de les campanades, Sandra i Alberto es van acomiadar dels seus pares i van dir que se n'anaven a prendre unes copes per celebrar l'entrada de l'any. Tanmateix, segons creu la Policia, van anar a comprar droga, en concret cocaïna, substància a la qual ambdós eren addictes. Aquella nit, segons sembla, els dos varen consumir molta droga i amb prou feines van sortir de casa. Dimecres dia 2, segons el detingut, va començar a sentir remordiments pel robatori i li va proposar a la seva al·lota que confessassin als seus pares el que havien fet i tornar-los els doblers que encara els quedaven. Alberto afirmà que Sandra es va oposar a aquesta idea, amb l'esperança que els pares no descobririen el robatori tot d'una i que no sospitarien d'ells.

Aquesta mateixa discussió es va repetir al migdia, després de menjar, i Alberto, segons sembla, va dir a Sandra que la seva mare només podria sospitar d'ella o de la seva germana, perquè eren les úniques que sabien la combinació de la caixa forta. No va aconseguir convèncer-la. La discussió pujà de to i hi va haver més que paraules. Alberto López confessà que va agafar una maça de picapedrer i va colpejar la seva al·lota. La dona va perdre l'equilibri i va caure en terra. El jove es va situar damunt ella, li va col·locar al voltant del coll la funda d'un coixí i la va estrènyer fins a asfixiar-la.

Per tant, el crim no es va cometre la nit de dimecres, sinó molt abans, i el detingut va romandre gairebé 20 hores al costat del cadàver. Durant aquest temps Alberto va intentar suïcidar-se de diverses maneres. Primer va sortir de la casa, va agafar la moto i es va dirigir cap al torrent Gros, al qual intentà llançar-s'hi. No va aconseguir matar-se. Després va tornar a l'escenari del crim i es va tallar les venes, encara que no es va dessagnar prou per morir. Quan la Policia va entrar al domicili i va descobrir el cadàver de Sandra González al terra del menjador, el presumpte assassí va indicar que havia pres pastilles tranquil·litzants i que no recordava l'ocorregut. En transcórrer les hores anà recordant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.