El famós tennista alemany Boris Becker està disposat a enderrocar la part il·legal del seu habitatge construït a la finca de Son Coll d'Artà. La construcció sobrepassa de 489 m2 el volum permès per les Normes Subsidiàries (NS) del municipi, i l'única manera de legalitzar la seva mansió és tirar a terra la part que en sobra. No obstant això, l'esportista, en una conversa mantinguda amb el batle, Montserrat Santandreu, li va explicar que estava d'acord a enderrocar la part il·legal de ca seva i, a més, a fer-ho públic convidant tots els mitjans de comunicació: premsa, ràdio i televisió, perquè aquesta actuació tengui ressò. Amb això, Becker vol donar exemple a totes les persones que han comès infraccions urbanístiques, com també demostrar la seva bona intenció de legalitzar el seu habitatge i no haver de recórrer a la seva popularitat, en lloc de sortir-se amb la seva.
El tennista té fins el dia 30 de gener per presentar a l'Ajuntament d'Artà el projecte de legalització de la casa, que passa per la demolició dels 489 m2 que sobrepassen el volum permès. El batle d'Artà, Montserrat Santandreu (IA), està convençut que «el projecte entrarà a començament del mes de gener i que, després, es començaran a fer passes». S'ha de recordar que, fa uns dos anys, l'Ajuntament d'Artà va intentar fer una modificació de les Normes Subsidiàries per legalitzar l'obra de Boris Becker. La normativa establia que a les finques rústiques de més de 15.000 m2 només es podia construir un habitatge de 500 m2, malgrat que la finca tingués 30.000 o 60.000 m2. Llavors, Becker havia agrupat quatre finques per sumar, així, devers 200.000 m2 de terreny.
El canvi a la normativa urbanística consistia a permetre una ampliació de més de 500 m2, en el cas que es fes una agrupació de finques, argumentant que val més que tan sols s'edifiqui una construcció més grossa en una gran extensió que una obra de 500 m2 a cada finca, de manera que en el cas de Becker s'hauria pogut fer quatre cases, en lloc de fer-se'n una que actualment té un volum de 989 m2.
Aquesta normativa, però, no va ser aprovada per la Comissió Insular d'Urbanisme, que depèn del Consell de Mallorca, tot i que el famós esportista alemany es va entrevistar amb la presidenta del CIM, Maria Antònia Munar, fa gairebé un any. No obstant això, Boris Becker ja va anunciar que no volia favoritismes i que faria allò possible per legalitzar la seva construcció a la finca de Son Coll d'Artà. Ara, Becker ha emprès accions legals contra els primers assessors, que el conduïren a cometre una il·legalitat urbanística, i n'ha triat uns altres perquè l'ajudin a fer el que sigui millor per al seu habitatge.