cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 26°
26°

Els hotelers contracten el 2002 i apugen preus a nivell de la inflació

El 70% de la capacitat hotelera quedarà pels mercats alemany i britànic

Hotelers i majoristes tancaren a final del mes passat la contractació de quotes per a la temporada del 2002, que quedà fixada amb la mateixa estructura d'enguany, és a dir, amb el 70% de la capacitat copat pels mercats alemany i britànic; i la resta dividida entre diversos emissors minoritaris, segons informaren els tècnics de la Federació Hotelera de Mallorca.

Així, les negociacions entre els empresaris d'establiments hotelers i els touroperadors es tancaren repercutint únicament l'augment de l'IPC en els preus, amb pujades mitjanes d'entre el 3 i el 3'5% respecte de la temporada d'enguany. Aquest augment ve marcat per l'actitud dels majoristes, que reclamaren en molts casos el manteniment dels preus fixats per enguany. Els operadors turístics argumentaren en les negociacions la dificultat de les vendes en el mercat germànic de principi de temporada d'enguany.

Algunes zones vacacionals de l'Illa han presentat, emperò, algunes especificitats. El president de la Federació Hotelera de Platja de Palma i vocal de la Federació Hotelera de Mallorca, Jordi Cabrer, assenyalà que en la destinació palmesana com a mínim un 10% dels establiments han reduït cacitat d'allotjament al mercat alemany. Les causes són, primer, el mal comportament d'aquest emissor a començament de temporada d'enguany "Cabrer destacà que ha caigut a la Platja de Palma més del 10% respecte de l'any passat", cosa que féu que alguns empresaris de la zona decidissin cedir capacitat a altres emissors.

L'altre motiu per a aquesta reducció, en una zona vacacional eminentment germànica com és la Platja de Palma, és l'actuació de l'operador LTU-ITS, que ha contractat conjuntament capacitats per a la temporada vinent, i per tant ha reduït capacitats a la zona respecte de la temporada del 2001. Aquest touroperador, d'altra banda, ha reduït al màxim els contractes amb garantia per als hotelers, precisament per no quedar «atrapats» per possibles conjuntures desfavorables en el mercat alemany.

Cabrer afirmà que les negociacions amb els intermediaris turístics «fornen dures», però afegí que «és impensable» per als empresaris mantenir els preus, i més amb els índexs d'inflació que estan registrant enguany les Balears. Sovint, les negociacions quedaven paralitzades i es tancaren amb aquest increment pròxim al tres i mig per cent, corresponent a la inflació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.