algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Desplegament de Bombers i Ibanat a Sóller per un incendi intencionat

El foc s'inicià en dos punts de difícil accés, al camí de sa Font

Dos incendis mobilitzaren ahir gairebé tots els parcs de bombers de Mallorca. El primer s'originà a Sóller i se sospita que fou intencionat, mentre que el segon nasqué en un abocador ubicat en un punt quilomètric de la carretera que enllaça Santa Margalida i Son Bauló. El foc més espectacular es declarà al terme municipal de Sóller, a la finca de Son Gomila, i s'inicià cap a les 21.30 en dos punts del camí de sa Font. En principi, a aquest incendi s'havien desplaçat els parcs de Sóller, de Calvià i d'Andratx. No obstant això, les flames s'estengueren per zones de difícil accés per terra, cosa que, poc abans de les deu del vespre i davant de l'evidència que els camions dels bombers no es podien acostar al foc, va provocar que tota la feina d'extinció la fessin els mitjans aeris de l'Ibanat.

Igualment, en veure que no hi podien ajudar, els efectius de Calvià i d'Andratx que s'havien desplaçat al camí de sa Font es retiraren als seus parcs respectius, per deixar només de guàrdia el parc de Sóller. A darrera hora d'ahir, el foc continuava cremant, tot i que, segons fonts dels Bombers de Mallorca, l'incendi ja estava controlat.

El pànic es va apoderar dels residents de Sóller en veure les flames i la massiva presència de bombers. Un pànic que es va mesclar amb la ràbia, quan la presència de diverses patrulles de la Guàrdia Civil per la zona apuntava que el foc havia estat provocat per algun piròman. En aquest sentit, algunes fonts indicaren que les flames varen néixer en dos punts estratègics de difícil accés pel caràcter del terreny i que s'havia vist una persona que fugia amb rapidesa del lloc dels fets.

D'altra banda, l'incendi de Santa Margalida també va començar cap a les nou del vespre, per causes que els Bombers no pogueren arribar a concretar, i es va estendre amb molta rapidesa. Aquesta ràpida propagació, que es va deure bàsicament a la gran quantitat de material inflamable que els residents de la zona havien llançat a l'abocador, va impedir que els quatre parcs de bombers allà desplaçats "el de Santa Margalida, el d'Artà, el d'Inca i el de Can Picafort" poguessin controlar el foc. Aquest fet obligà la central a demanar l'ajuda d'Ibanat, que hi va traslladar tots els seus mitjans aeris. Això és, un helicòpter, un avió Dromader i un altre avió Canadeir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.