nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.92°

Ordre de màxima vigilància a les Balears per l'atac d'ETA al turisme

Delegació del Govern ha posat en marxa dispositius extraordinaris de seguretat

41926
ETA declarà els interessos turístics espanyols com a objectius.

Delegació del Govern garantí ahir la seguretat de les Illes Balears contra la violència d'ETA i va afirmar que s'han implantat dispositius de seguretat extraordinaris arran de les darreres actuacions de la banda armada contra destinacions vacacionals catalanes i valencianes. Els dispositius extraordinaris, segons indicaren les mateixes fonts, protegeixen les zones turístiques balears i vigilen les entrades de visitants a l'Arxipèlag. En aquest sentit, les actuacions de vigilància no tan sols es duen a terme als ports i aeroports balears, sinó també en clubs nàutics i ports esportius de les quatre illes. D'altra banda, també es controlen les mercaderies arribades a través de cans ensinistrats; i es manté un control constant sobre zones considerades estratègiques.

Fonts properes a la delegada del Govern, Catalina Cirer, no detallaren els dispositius de seguretat especials que s'han posat en marxa amb el darrer atemptat de dissabte a Salou, perquè no siguin coneguts ni «s'hi resti eficàcia». En tot cas, des del mes de gener passat les forces i cossos de seguretat de l'Estat estan extremant les precaucions per evitar que activistes de suport d'ETA puguin actuar durant els mesos punta de l'estiu. Aquestes actuacions s'aguditzaren a partir del mes de març amb el comunicat d'ETA en què declarava com a objectiu de la banda els interessos turístics espanyols.

Aquests mesos, s'han desplaçat a Palma des de Madrid experts en la lluita antiterrorista per formar els agents destinats a les Balears i per encapçalar el seguiment de determinades persones que estarien recollint informació per facilitar-la als comandos operatius.

D'altra banda, la Conselleria de Turisme es remeté ahir a les declaracions del conseller Celestí Alomar, fetes quan ETA declarà com a objectiu les zones turístiques espanyoles. Alomar no vol magnificar aquestes amenaces per no propiciar un clima d'alarma entre els clients europeus. Tampoc no valorà el nivell de seguretat de l'Illa.

Les més vigilades
Les Balears són una comunitat privilegiada, si es considera un privilegi ser l'autonomia més vigilada de l'Estat, especialment a l'estiu. A la presència de les forces i cossos de seguretat destacats a l'Arxipèlag, s'hi uneixen els destacaments especials per la presència d'Aznar a Menorca; o el tradicional desplegament de la Guàrdia Reial, per protegir el cap de l'Estat durant les seves vacances. En tot cas, aquest privilegi sí que ho és pel bé del turisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.