nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La UIB reconeix que s'equivocà amb el contracte anul·lat pel jutge

Defensa que la selecció de personal és «transparent i objectiva»

El vicerector d'Ordenació Acadèmica de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Eduard Rigo, creu que la sentència del jutge Ramon Gorbs, que ha anul·lat la contractació del professor associat Maurici Ruíz Pérez, «realitza una interpretació restrictiva de la llei» i rebutjà que s'intentàs fer un «vestit a mida» per integrar dins la plantilla universitària al que fou director del Laboratori de Sistemes d'Informació Geogràfica i Territorial. Rigo recordà que, segons la legislació, per accedir a aquesta plaça de professor associat dins l'àrea d'Ecologia, per realitzar estudis d'impacte ambiental, s'havia d'acreditar haver treballat almenys tres anys dins els cinc darrers fora de l'àmbit universitari exercint aquesta matèria.

El vicerector d'Ordenació Acadèmica, que també presideix la Comissió de Contractació de la UIB, considerà que la tasca realitzada per Maurici Ruiz no era una feina pròpiament universitària, que es produeix quan es desenvolupen funcions de docència i d'investigació. «El fet que gestionàs la direcció del laboratori no implica que fos un treball universitari», digué Rigo, que reconegué que la UIB «s'ha equivocat a l'hora d'interpretar la llei».

«El jutge aplica la legislació d'una forma més estricta que nosaltres», manifestà Eduard Rigo i afegí que quan es convoca una plaça d'aquestes característiques sorgeixen dubtes que aclareixen els seus serveis jurídics. «Malgrat això, de vegades hem demanat informes externs i ens hem trobat amb tres interpretacions diferents». El president de la Comissió de Contractació de la UIB assenyalà que els processos de selecció de personal són «transparents, objectius i amb possibilitat de presentar recursos» i admeté que, donades les característiques de la institució, les reclamacions i impugnacions són contínues i algunes arriben al jutjat.

«No tenim la veritat jurídica i amb decisions que de vegades voregen la llei podem tenir resultats com aquest», manifestà Rigo. Aquest vicerector qualificà la sentència del jutge Ramon Gorbs de «molt ben raonada, lluent jurídicament i amb una redacció impecable, malgrat que la interpretació de la norma sigui molt restrictiva». Rigo anuncià que la UIB complirà la sentència, que obliga a contractar l'altre aspirant, Josep Antoni Casas, amb efectes retroactius per al curs 2000-2001, malgrat que serà una qüestió exclusivament econòmica perquè el curs ja ha acabat. Segons Eduard Rigo, a la UIB li era igual contractar qualsevol dels dos candidats, però digué que Maurici Ruiz «comptava amb mèrits aclaparadors en relació al segon classificat i fou més racional acceptar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.