algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Els incidents de les festes del 2000 motiven canvis a la penya El Coso

Alguns dels membres l'abandonen i s'apunten a altres grups

A hores d'ara ningú no es vol responsabilitzar de l'organització de la penya taurina El Coso, que el dia de Sant Agustí surt a fer bulla pels carrers de Felanitx. Segons fonts consultades per Diari de Balears, aquesta situació ve provocada arran dels incidents que varen tenir lloc l'any passat, en què mentre s'esperava que acabàs l'ofici, al carrer Horts-passeig Ramon Llull, un grup de penyistes tallaren la via, dificultaren la circulació i s'encararen amb els conductors; hi hagueren d'intervenir unitats de la Guàrdia Civil que, fins i tot, detingueren una persona.

El Coso és la penya més antiga i any rere any ha ampliat els seus integrants fins a superar els 500. Aquestes mateixes persones han assenyalat que amb tota probabilitat l'esmentada penya sortirà al carrer, però «podem ser dos, vint o cent. Tot sortirà espontàniament». Així mateix, s'ha sabut que alguns membres d'El Coso es volen apuntar a les altres penyes taurines, com són ara Es Bous o El Venao, i no es descarta que grups de joves preparin noves penyes que s'aniran estructurant aquests dies. En aquest sentit, un dels noms que sona a Felanitx és el de S'Espaseta.

En anys anteriors es promovien tot un seguit d'actes que començaven a les sis amb la resurrecció de la Kika "emblema d'El Coso". S'amollava una traca, els xeremiers amenitzaven la cercavila, hi havia un dinar multitudinari i després una festa de sabonera i música. A continuació, anaven a la tradicional cursa de braus. L'acte principal de la jornada era l'adoració de les autoritats autonòmiques i locals que, a la sortida de l'ofici, passaven per davall el pal·li.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.