algo de nubes
  • Màx: 16.03°
  • Mín: 7.61°
15°

L'amollada d'ànneres reuní a Can Picafort centenars de persones

La tradició és criticada any rere any per associacions ecologistes

A l'aigua ànneres. Mai millor dit. Encara que, en aquesta ocasió, darrere de les ànneres a l'aigua es llançaren les persones. Can Picafort celebrà ahir, en el marc de les festes patronals, la tradicional «amollada d'ànneres». Centenars de persones es congregaren, a les 12 del matí, a la zona rocosa de Can Picafort per cercar el millor lloc des d'on veure "o participar-hi llançant-se a l'aigua" la «caça de l'ànnera», que tingué lloc un any més en un ambient festiu.

La jornada, anualment criticada per les diverses associacions ecologistes, que consideren que «contradiu la Llei de defensa dels animals, que prohibeix les festes en què els animals poden patir danys», va transcórrer ahir sense cap incident, segons informaren fonts de la Policia Local. Desenes d'ànecs foren amollats de les gàbies dipositades en una barca que anava a pocs metres de les roques pròximes al port esportiu. Amb l'objectiu d'agafar algun dels animals, centenars de nis, joves i adults "majoritàriament homes" es tiraren a l'aigua sota la mirada atenta de molts espectadors.

Encara que els ànecs més espavilats aconseguiren aixecar el vol i provocar, d'aquesta manera, la frustració dels nedadors i rialles entre els espectadors, la majoria de les aus foren capturades. Aquells que aconseguiren un animal es dirigiren, amb l'au a la mà com a trofeu, a les roques. Un cop allà decidien amb la família si l'animal aniria directe a l'olla o bé tornaria al llac de Can Picafort.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.