algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El PSIB presentarà la querella al Suprem per assegurar la instrucció

Cànoves diu que ara no es preserven els drets de Matas i Estaràs

El secretari d'organització del Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB-PSOE), Damià Cànoves, confirmà ahir que la primera setmana de setembre presentarà davant el Tribunal Suprem la querella que ultima conjuntament amb el PSM i Esquerra Unida pel cas Formentera. Cànoves digué que l'actuació del fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, que rebutjà la imputació del ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, pot posar en perill la instrucció del procés ja que no s'estan preservant els drets de persones que poden ser citades a declarar, com és el cas del mateix Matas i de la diputada Rosa Estaràs.

«Si no s'imputen tots, desprès podrien anul·lar-se les actuacions», digué Cànoves, que reiterà les intencions dels tres partits que vagi el cas al Tribunal Suprem perquè s'investigui tota l'operació Mapau des d'aquesta instància judicial. Cànoves manifestà que els dos diputats imputats pels fiscals, Josep Juan Cardona i Antoni Pastor, «no són qualsevol» i considerà que amb aquesta passa judicial «es tanca el cercle sobre dels polítics que manipularen el cens amb doblers públics».

No obstant això, el secretari d'organització digué que «ningú no creu que Cardona és el darrer responsable» d'una operació en la qual «participà tota la cúpula del Govern del PP presidit per Jaume Matas». Pel PSIB, no té molta credibilitat el fet que «Jaume Matas, Josep Juan Cardona i Rosa Estaràs es reunissin amb una administrativa com Maria Pau Segura només per dissenyar una estratègia comercial» i, a més, «els informes realitzats pels Segura no són exercicis d'hipòtesi política perquè tots es compliren». Damià Cànoves qualificà aquests suposats delictes del cas Formentera com «més greus que el túnel de Sóller, ja que s'intentà canviar la voluntat política dels ciutadans».

Per al secretari d'organització del PSIB, «és un atemptat contra la democràcia que perjudica el mateix sistema i tots els partits». Per al PSIB, el Partit Popular ha d'assumir «amb valentia les responsabilitats polítiques», malgrat que segons Cànoves, «té un greu problema de lideratge». «Matas mai va no ser líder del seu partit i és molt complicat ser-ho només els caps de setmana» afirmà Cànoves, a la vegada que advocà per «un procés de renovació amb vista al futur. «Ens agradaria un partit d'oposició sòlid amb qui negociar els temes importants i també per negociar conjuntament davant Madrid».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.