El sector industrial de la fusta a Manacor genera un total de més de 22.000 tones anuals de residus procedents del tractament de la matèria orgànica. Aquest important volum de tones anuals en l'actualitat es trasllada a la planta de compostatge d'Ariany, però resten encara molts petits tallers que aboquen incontroladament les deixalles dins contenidors. Davant la manca d'una gestió i control de residus al municipi, l'Ajuntament construirà un polígon destinat a empreses gestores de residus.
«El volum de residus generats al municipi, especialment els de fusta, perquè és l'activitat industrial més important, és insostenible», explicà el delegat de Medi Ambient, Francesc Acuñas (PSOE). És per aquest motiu, segons Acuñas, que l'Ajuntament cedirà uns terrenys industrials a canvi que una iniciativa privada impulsi la creació d'una planta que gestioni els residus de la fusta, però també altres tipus de deixalles.
«Es tracta de valoritzar els sobrants de la fusta com a matèria orgànica apta per a la reutilització. Tal és el cas de la seva utilització en el compost, que serveix com un adob excel·lent a foravila», assenyalà el delegat de Medi Ambient. El Consistori manacorí està a l'espera que sorgeixi una iniciativa privada que porti endavant el polígon que gestionarà els residus. «Mentrestant, el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) del municipi ja preveu la inclusió d'aquest polígon, advertí Acuñas, el qual no en volgué avançar la ubicació per evitar «possibles especulacions urbanístiques».
Per la seva banda, els industrials de Manacor, devers uns 300 al municipi, veuen amb bons ulls el projecte llançat des de l'Ajuntament pel que fa a la creació de la primera planta de reciclatge i tractament de residus de la fusta. La majoria d'ells coincideixen a afirmar que «la creació d'un polígon d'aquestes característiques és del tot necessari en aquesta comarca, ja que cal saber com i on destinam els residus que generam. Els contenidors no poden presentar per més temps aquesta trista imatge de saturació».