muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Rescatada una excursionista belga ferida greu en caure a Esporles

La Guàrdia Civil va dur a terme l'operació, que fou molt complicada

El camí del Correu d'Esporles va ser ahir matí l'escenari d'un complicat rescat d'una excursionista belga que patí una aparatosa caiguda. L'helicòpter de la Guàrdia Civil i el Grup de Muntanya del Cos (GREIM) participaren en el rescat de la dona que es va destrossar les cames quan practicava senderisme per una zona rocallosa d'Esporles i que es trobava en estat greu. La víctima, anomenada Maria Paula, i de 45 anys, havia arribat a l'Illa amb el seu marit per passar un període vacacional i ahir al matí ambdós es varen desplaçar al Camí del Correu per realitzar una excusió.

Segons sembla, l'estrangera no portava el calçat adequat per internar-se a la muntanya i poc abans de les onze del matí va caure de forma aparatosa per una pedrera. La dona queda immobilitzada amb el turmell doblegat i les cames fracturades, presa de terribles dolors. El seu espós, ràpidament, emprà el telèfon mòbil per posar-se en contacte amb la Guàrdia Civil i des del COS (l'emissora del cos) es va coordinar el rescat, que va ser molt més complicat del que semblava en un principi.

L'helicòpter deixà els efectius del GREIM a mitja muntanya, ja que era impossible continuar sobrevolant aquella zona rocallosa de camins angosts, i els agents varen realitzar la resta del trajecte a peu carregats amb una llitera. Quan arribaren fins a Maria Paula i el seu espòs, la dona estava en molt mal estat i les ferides que presentava tenien mal aspecte, per la qual cosa els efectius s'esmerçaren a immobilitzar-li les cames per tal que no patís més durant la davallada. A continuació la varen col·locar amb molta de cura sobre la llitera i varen caminar fins a la cota on esperava l'helicòpter, que va evacuar sense cap mena de dilació la turista belga fins a Son Dureta, on va ser intervinguda d'urgència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.