algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

Els veïns d'Establiments, indignats amb les explosions a les pedreres

Funcionen sense cap mena de llicència municipal, segons EU

Els veïns d'Establiments tornen a estar molt enfadats amb les pedreres de la zona: Can Rosselló i sa Garrigueta Rasa. El motiu no és cap altre que les fortes explosions que es produeixen diàriament a la una del migdia, explosions que han arribat a provocar cruis als habitatges i als aljubs i molta de pols a tota la zona. El grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds a l'Ajuntament de Palma es va fer ahir ressò de les queixes veïnals i anuncià l'obertura d'un seguit de reunions amb els veïns més afectats per encetar una via de col·laboració, «amb l'objectiu de treballar conjuntament en favor del paisatge i del medi ambient del nostre municipi».

Actualment, s'està explotant el massís central que divideix les dues pedreres, una zona classificada com a Àrea Natural d'Especial Interès per la Llei d'Espais Naturals. El Pla de pedreres elaborat pel Partit Popular, i aprovat definitivament el 1997, autoritza aquesta explotació dins àrees protegides per la LEN, encara que la redueix en relació amb la concessió d'explotació minera de l'etapa predemocràtica de què disposen aquestes explotacions.

Però, segons el regidor Jordi López, «encara que disposin de permisos d'Indústria, aquestes pedreres no disposen de permisos municipals, en concret de la preceptiva llicència d'activitat. Dues sentències del Tribunal Suprem de 1983 i de 1986 obliguen a obtenir aquestes llicències municipals. López també assegura que «l'Ajuntament de Palma té l'obligació de fer complir la disciplina urbanística per defensar la salut i el medi ambient a la nostra ciutat. Resulta patètic comparar la celeritat amb què l'Ajuntament va tramitar 141 expedients de llicències d'obra per eludir la moratòria urbanística del Consell de Mallorca, amb la deixadesa de la Gerència d'Urbanisme a l'hora d'aplicar la disciplina urbanística».

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma va explicar ahir a Diari de Balears que és veritat que aquestes pedreres no disposen de les llicències d'activitat, però també explicà que bona part de l'activitat constructora de l'Illa depèn de l'aprofitament d'aquestes pedreres, que nodreixen de material la majoria d'empreses. El grup municipal d'EU-Els Verds anuncià que exigirà a Cort que actuï en defensa dels veïns d'Establiments, Son Roca i Son Anglada, que han de patir una activitat extremament molesta i «que es desenvolupa sense permisos municipals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.