nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

La Guàrdia Civil creu que un pertorbat luxemburguès matà Ivonne O'Brien

El sospitós acabava de sortir d'un psiquiàtric quan viatjà a Mallorca l'estiu de 1999

«Gastón és el nostre home». La Guàrdia Civil està convençuda que un pertorbat luxemburguès que va passar uns dies a Mallorca després de sortir d'un psiquiàtric va ser l'autor del salvatge assassinat d'Ivonne O'Brien, l'anglesa a qui arrancaren la mandíbula, tallaren el ventre i introduïren una pistola a la vagina al seu xalet del Port d'Alcúdia ara fa dos anys. Des que el 30 d'agost del 1999 fos descobert el cos terriblement mutilat de l'estrangera a la casa ubicada al carrer Teodoro Canet número 50, la Policia Judicial de la Guàrdia Civil ha realitzat una feina tan àmplia com exhaustiva.

Dotzenes d'efectius del Cos s'han lliurat a la investigació, especialment els primers mesos, i interrogaren multitud de sospitosos i testimonis. Un alemany empresonat per frau al seu país va ser, durant un temps, el principal sospitós dels investigadors, però posteriorment la seva participació en el crim es va diluir i les diligències seguiren uns altres cursos. Ara, gairebé dos anys després, la Benemèrita té el convenciment que l'assassí d'Ivonne fou un luxemburguès de 40 anys anomenat Gastón, que el mes de març del 1999 sortí d'un psiquiàtric d'aquell país després d'haver-hi estat internat per una esquizofrènia. L'home es desplaçà fins a Mallorca i conegué Ivonne a Alcúdia. La dona duia una vida dissoluta i ambdós compartien l'afició pel consum d'alcohol.

Després del brutal assassinat, els agents sospitaren de Gastón, que tenia antecedents i un caràcter violent. En la seva declaració, el luxemburguès reconegué haver mantingut relacions amb la víctima, però es tancà en banda a qualsevol altra possibilitat. La Guàrdia Civil el vol sotmetre ara a un segon interrogatori, amb noves dades.

Crim atroç
L'assassinat d'Ivonne O'Brien ha estat un dels més cruents de la crònica negra mallorquina. A les parets de casa seva aparegueren pintades amb la seva pròpia sang. A més, l'assassí li havia seccionat els mugrons, li havia obert l'estómac, tenia una pistola incrustada a la vagina i en plena orgia de sang li havia arrancat la mandíbula, la qual no ha aparegut.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.