algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Els immigrants acabats de regularitzar poden dur de 10.000 a 20.000 familiars

El Govern calcula que la majoria es reagrupa i que cadascú farà venir tres parents

La majoria dels 6.014 immigrants que han vist com la Delegació del Govern central els resolia els permisos de residència i treball duran a les Balears una mitjana de tres o quatre extracomunitaris més si, com és previsible, es reagrupen familiarment. Això és el que va concloure el director general de Benestar Social, Antoni Sancho, després de calcular, a partir d'estudis ja realitzats, quants d'immigrants atreu cada nouvingut que obté la regularització.

L'actual Llei d'estrangeria contempla que cada extracomunitari que regularitzi la seva situació pot dur a les Balears els seus familiars de primer grau, com són la parella, els fills, els pares i els germans, sempre que demostri que té mitjans per mantenir-los. És més, una vegada que la parella ha aconseguit la residència a través d'aquesta fórmula, si també demostra que té prou mitjans pot dur els seus pares i germans i, així, sucessivament es crea una cadena de relacions familiars de primer grau.

Davant d'això, Antoni Sancho va assegurar que «hi ha estudis que demostren que la primera intenció dels immigrants quan vénen no és dur la seva família per reagrupar-s'hi, però aquests mateixos estudis conclouen que, a mesura que passa el temps, canvien d'opinió i acaben per reagrupar-se familiarment». A l'hora de calcular allò que pot suposar el reagrupament familiar per a una societat que acaba d'acollir i regularitzar un extracomunitari, Sancho va assegurar que «tot i que és difícil de dir amb concreció, almanco cada immigrant pot dur la seva dona o parella, i un o dos fills, és a dir, tres o quatre persones».

Això, duit a la realitat de les darreres setmanes, porta a una conclusió clara: una part important dels 6.014 immigrants que han vist com la seva sol·licitud de permís de residència i treball feta durant la darrera regularització (des del 23 de gener d'enguany) es resolia, duran una mitjana de tres o quatre familiars. Aquest càlcul du a preveure que el col·lectiu de 6.014 immigrants que han vist com la seva sol·licitud de permís de residència i feina es resolia, atreurà un mínim d'entre 10.000 i 20.000 persones els pròxims mesos. A aquests càlculs cions Sancho va afegir dades sobre la xifra actual d'immigrants extracomunitaris, regularitzats i no regularitzats, que calcula «en devers 30.000 persones».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.