algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Maripau Segura declarà durant més de set hores davant jutge i fiscal

L'interrogatori se centrà a autentificar els documents de l'operació

Maripau Segura, que ha donat nom a l'operació Mapau, declarà ahir davant el jutge d'instrucció número 2 d'Eivissa, José Espinosa, i el fiscal Antoni Torres durant més de set hores. Tant Maripau com son pare, Miquel Segura, havien estat citats com a imputats en la suposada trama per captar vots d'emigrants per al Partit Popular en les eleccions autonòmiques del 1999. La primera a comparèixer fou Maripau Segura, que entrà a les dependències judicials a les 10.15 del matí i no en sortí fins a les 6.45, amb una petita pausa per dinar. Fonts relacionades amb el cas indicaren que l'interrogatori del jutge, «molt estricte i detallat», se centrà a autentificar tots els aspectes dels documents de l'operació Mapau i a concretar-ne el significat per tal de verificar-ne el contingut.

Aquest procés es realitzà «pas per pas» i analitzant totes les afirmacions. A més dels informes, el jutge i el fiscal demanaren explicacions sobre els correus electrònics que hi havia en el seu ordinador, inclosos els personals. Igualment, les factures de l'Institut Balear de Desenvolupament Industrial, organisme pel qual fou contractada, foren objecte d'interrogatori. Els responsables judicials posaren damunt la taula els tiquets de dues bosses i del revelatge de fotografies que Segura no reconegué.

Maripau Segura insistí que no havia lliurat els documents al PP. Quant a les reunions mantingudes amb l'expresident del Govern, Jaume Matas, digué que prengué notes perquè no coneixia el procés d'inscripció al cens dels emigrants, al contrari dels assumptes comercials. Jutge i fiscal insistiren que no comprenien com havia pogut viatjar a l'Argentina per compte de l'ex-Govern del PP amb un contracte «menor» (verbal), sense cobrar cap sou. Maripau digué també que no tenia una relació molt estreta amb Rosa Estaràs i que havia mantingut escasses reunions amb l'exconsellera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.