algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Els nous contenidors seran més grans i estaran mig soterrats

Els primers s'instal·laran a les zones afectades pel pla Mirall

La instal·lació de grans contenidors que estaran mig soterrats a les vies públiques és la solució escollida per l'Ajuntament d'Inca per acabar amb els problemes de la recollida de fems. Aquests contenidors, que es començaran a instal·lar a les zones que ara es troben en obres pel pla Mirall, permetran un millor aprofitament dels espais als carrers i acabar amb els problemes de brutor i males olors que generen els actuals, especialment a l'estiu. Des del Consistori s'ha pensat en un sistema que faciliti el temps i les tasques de recollida, «per poder aprofitar els actuals camions i no haver d'augmentar les despeses de personal», explicà el regidor d'Urbanisme, Bartomeu Seguí.

Els contenidors de recollida de fems tindran una major capacitat, 1.300 centímetres cúbics en lloc dels 800 actuals, i tindran un impacte visual molt menor a la via pública, ja que les dues terceres parts estaran soterrades i els contenidors tan sols s'alçaran uns 40 o 50 centímetres de terra. El material utilitzat per a la seva fabricació és l'acer i tenen un tancament hermètic per evitar les possibles fuites de líquids.

En una primera fase, s'instal·laran 20 d'aquests contenidors, encara que s'esperarà a després de l'estiu per posar-los en funcionament. L'Ajuntament té previst anar disposant partides pressupostàries cada any per augmentar-ne el nombre gradualment fins a una implantació total. El cost de cada un d'aquests contenidors està entorn de les 400 mil pessetes i el seu sistema de recollida serà similar al dels contenidors selectius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.