cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Les universitats dels Països Catalans, unides en una mateixa distribuïdora

Les universitats dels Països Catalans reunides a l'Institut Joan Lluís Vives han arribat a acord per promocionar les seves publicacions a través del portal d'aquest òrgan a internet: el NEU-e (Novetats Editorials Universitàries en suport electrònic), accessible des de qualsevol de les planes web de les universitats participants, suposa «el major fons bibliogràfic en un portal universitari europeu», segons explicà ahir el secretari executiu de l'Institut, David Basora.

El nou portal fou presentat ahir a la Universitat de les Illes Balears pel seu rector, Llorenç Huguet; per l'esmentat David Basora i pel president de la comissió de publicacions de l'Institut, Enric Marin. Els fons actualment accessibles arriben als 4.000 exemplars d'uns 3.000 autors diferents, i s'hi pot accedir des de la plana www.uib.es. Segons Marin, el nou portal neix amb voluntat de globalitat, per la qual cosa no se n'ha limitat l'idioma de publicació: les llengües catalana i castellana són majoritàries (amb un 48'5 i un 47'5 per cent, respectivament), com a manera de promocionar les publicacions universitàries que «massa sovint» resten oblidades als fons de les diferents universitats.

El nou portal inclou un seguit de facilitats per a l'adquisició de títols, com és ara la facturació global del cistell de compra (en altres paraules, s'evita crear una factura diferenciada per a cadascun dels llibres desitjats, llevat que aquesta opció sigui escollida), alhora que es faciliten les principals dades dels llibres seleccionats: a partir del mes de desembre, aquesta opció serà plenament operativa, segons anuncià ahir Basora.

La creació del portal, inicialment procurada per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), ha sobrepassat aquesta entitat mitjançant conveni amb la Generalitat catalana i l'Institut Joan Lluís Vives, del qual forma part la UOC. La Generalitat ha facilitat uns nou milions sobre un total de vint per posar en marxa aquest ressort; devers vint persones hi fan feina diàriament per actualitzar aquesta base de llibres que es comercialitza mitjançant l'editora de l'Enciclopèdia Catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.