algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

El Govern endureix els controls per eradicar els manters

Les empreses han rebut sancions per valor de més de 40 milions de pessetes

La Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria ha imposat sancions per valor de més de 40 milions de pessetes durant el darrer any i mig a empreses relacionades amb l'activitat coneguda com a manters. El vicepresident, Pere Sampol, així ho va fer públic ahir posant-ho com a mostra de les fortes mesures empreses des del Govern per tal d'eradicar aquest tipus d'activitats il·legals. Fruit de la intensificació de les inspeccions fetes per la Conselleria fins al moment s'han realitzat 482 inspeccions a excursions turístiques i s'han obert 64 expedients i immobilitzat 61 vehicles. Això ha provocat que més de 7.300 turistes no poguessin realitzar l'excursió que tenien en principi programada.

En matèria d'infraccions a la normativa de consum s'han registrat 83 reclamacions que han acabat en 13 expedients sancionadors. D'altra banda, el Govern ha obert altres 36 expedients per publicitat il·legal i ha imposat altres 28 sancions a agències de viatge sense guia. El conseller Sampol va valorar en desenes de milers de milions el volum de negoci que realitzen aquestes empreses si bé va deixar ben clar que moltes de les vendes que es fan són totalment legals. En aquesta línia, Sampol va recordar que «la venda no és il·legal però sí que ho és tota aquella publicitat que porti a l'engany el consumidor».

Precisament va comentar que la nova llei del comerç tipifica com a falta greu totes les activitats relacionades amb la venda ambulant en establiments turístics, siguin o no d'allotjament, amb una sanció aplicable d'entre 250.000 i 2.500.000 milions de pessetes. Per tal de continuar la lluita contra els manters Sampol va anunciar que «es pretén dotar els ajuntaments principalment turístics de més instruments normatius per lluitar contra aquestes activitats i defensar les empreses legals de les Illes d'aquest tipus de competència deslleial».

I és que l'aplicació de la normativa en matèria de publicitat dinàmica correspon als ajuntaments així com el control dels establiments on es realitza la venda ambulant. A més, s'estudia dotar de més mitjans el servei d'inspeccions de la Conselleria. El vicepresident va fer esment també que el mes passat es va celebrar un seminari en què es va orientar tècnics i polítics sobre les mesures que es poden adoptar per lluitar contra aquesta pràctica. Al seminari es proposava augmentar la quantia de les multes en matèria de transports. També es reconeixia la necessitat d'impulsar programes d'inspecció d'allotjaments i oferta complementària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.