algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
26°

Els anarquistes es manifesten avui pel «company vexat i desaparegut»

Delegació de Govern adverteix que els desallotjarà si obstaculitzen el carrer

La Confederació Nacional de Treballadors (CNT) va denunciar ahir «una suposada molèstia amb actituds del temps de la dictadura de la Policia cap al nostre company Héctor Pavelic (originari de Xile) arran dels esdeveniments del primer de maig». Aqueix dia, diada del treballador, en una manifestació de la CNT per reivindicar el seu patrimoni immobiliari històric, en un moment determinat, va començar una confrontació entre el sindicat i la Policia Nacional, que va continuar amb vuit detencions.

El sindicat, amb Héctor Pavelic com a portaveu, denuncià que les detencions i el tracte rebut a comissària foren il·legals i, fins i tot, empregueren accions judicials. D'aleshores ençà, segons relatà ahir un altre portaveu de la CNT, Ignasi Llorens, «tenim testimonis que, suposam, afirmen que la policia ha molestat el nostre company Héctor Pavelic i la seva companya i que han anat a totes hores del dia a ca seva, fins i tot, fent servir la potada a la porta».

Per oposar-se públicament a aquesta actitud, que segons la CNT ha forçat la «desaparició» de Pavelic i que atribueixen a la Delegació del Govern i a la seva cap, Catalina Cirer, el sindicat anarquista es manifestarà avui «pacíficament» en una concentració davant la seu del Govern central a Palma. Així i tot, malgrat que les intencions del sindicat són «pacífiques», fonts de la Delegació del Govern varen advertir ahir a la CNT, mitjançant «Diari de Balears», que «com que no han notificat l'acte a Delegació de Govern, no tindran el dret que els permet envair, i fins i tot, obstaculitzar la via pública per manifestar-se, en cas que es produeixi aquesta obstaculització, seran desallotjats».

Aquesta advertència fa preveure que avui capvespre, a les 20.30 hores, tot i que l'acte té intencions «pacífiques», acabarà amb l'enfrontament dels interessos del sindicat (concentrar-se) amb els de la Delegació del Govern, sense que es pugui descartar una acció contundent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.