cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

Més de vuit mil persones visitaren ahir la primera Fira del Caragol de Sant Jordi

L'organització anuncia que l'any que ve repetiran

Més de vuit mil persones visitaren ahir, segons fonts de l'organització, la primera Fira del Caragol que es va celebrar a la localitat de Sant Jordi, on la pluja va respectar expositors i visitants. El punt àlgid del dia va tenir lloc a les onze i mitja del matí, quan la fira va registrar la plena ocupació i gairebé no es podia ni passar entre els expositors, que un parell d'hores més tard acabarien el gènere per superar totes les previsions i expectatives.

De fet, entre les dotze i mitja i la una ja no quedaven caragols ni per fer-ne una tapa, segons explicà a Diari de Balears Josep Lendínez, membre del club Prat de Catí i un dels màxims organitzadors d'aquesta fira caragolera. Això sí, els campions matinals de les curses de caragols varen sobreviure als afamegats firaires, ja que la gran final es va desenvolupar a mitjan horabaixa, després de les classificatòries del matí.

Aquesta era una de les sorpreses que l'organització tenia reservades, ja que la participació en les curses va ser tan elevada que obligà a implantar aquest sistema. Lendínez assegurà que «l'èxit d'aquesta edició i la gran presència de gent a la fira, malgrat que el temps no hi hagi acompanyat del tot, ens animen a repetir i a muntar una nova fira per a l'any que ve on el caragol sigui encara més protagonista que en aquesta ocasió».

Els que també repetiran seran els expositors, la gran majoria de la Part Forana, que no es podien avenir que en una fira primerenca hi hagués tanta de gent. El poble de Sant Jordi té moltes esperances dipositades en la potenciació del caragol com a producte agrícola, perquè permetria recuperar per a l'explotació agrícola moltes de finques de la contrada que ara es troben en situació d'abandonament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.